Εξαφανίστηκε το ταμείο των επίορκων αστυνομικών μαζί με 10 κιλά κοκαΐνης

150 Ράμπο σε Μύκονο και Σαντορίνη για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων – Θα δίνουν αναφορά απευθείας στην Κατεχάκη – Ξέσπασε εμφύλιος στην εγκληματική συμμορία μετά τη δολοφονία Παπαχρήστου στο Κορωπί – Νέα στοιχεία φωτιά από τον κοριό της ΕΥΠ

Καταιγιστικές αναμένονται οι αποκαλύψεις για τη δράση της εγκληματικής συμμορίας που είχαν στήσει επίορκοι αστυνομικοί σε συνεργασία με νονούς του υποκόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, η εγκληματική συμμορία εκτός απ΄ την προστασία σε πορνεία, ναρκωτικά και τζόγο, προσέφερε υπηρεσίες σε επιχειρηματίες οι οποίοι ξέπλεναν τεράστια ποσά σε μεγάλες αλυσίδες φραντσάις.

Άλλωστε, όπως πρώτη αποκάλυψε η Kontra News, τα κορυφαία κλιμάκια της συμμορίας φρόντιζαν να επενδύουν μεγάλα ποσά σε εστιατόρια, κυλικεία και εταιρείες σεκιούριτι, προκειμένου να νομιμοποιήσουν τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητα.

Οι καταγραφές των κλιμακίων της ΕΥΠ και οι νόμιμες υποκλοπές αποκαλύπτουν το μέγεθος της διάβρωσης στα κορυφαία κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και την άμεση διαπλοκή του οργανωμένου εγκλήματος με τις διωκτικές Αρχές.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ο απόλυτος έλεγχος που είχε εξασφαλίσει η συμμορία σε Μύκονο και Σαντορίνη. Είχε καταφέρει να εισπράττει ποσοστά απ’ όλα τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα και, βεβαίως, από τους εμπόρους της κόκας.

Γι’ αυτό στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης έχουν αποφασίσει να ξηλώσουν τα αστυνομικά τμήματα στα δύο αυτά νησιά. Σύμφωνα με πληροφορίες τις αμέσως επόμενες μέρες 150 ράμπο θα αντικαταστήσουν το σύνολο της αστυνομικής δύναμης σε Μύκονο και Σαντορίνη. Η ομάδα των αδιάφθορων έχει πάρει αυστηρές οδηγίες για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή θα ενημερωθούν για το υλικό των υποκλοπών που αποκαλύπτει όλες τις πτυχές λειτουργίας των εγκληματικών οργανώσεων. Μάλιστα η ομάδα αστυνομικών θα δίνει αναφορά αποκλειστικά στην Κατεχάκη για να αποφεύγονται ενδεχόμενες διαφορές.

Το υλικό από τις κασέτες και τις παρακολουθήσεις των κλιμακίων της ΕΥΠ είναι καυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν δολοφονήθηκε ο Παπαχρήστου ξέσπασε εμφύλιος ανάμεσα στα υψηλόβαθμα στελέχη της συμμορίας. Κάποιοι υψηλόβαθμοι αστυνομικοί εμφανίζονται οργισμένοι  γιατί εξαφανίστηκε το Ταμείο της συμμορίας με δεκάδες εκατομμύρια καθώς και μια μεγάλη ποσότητα  κοκαΐνης η οποία προορίζονταν για την αγορά της Μυκόνου.

Θα πέσουν κεφάλια

Αποφασισμένος να πάρει κεφάλια στην αστυνομία εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος προανήγγειλε καταιγιστικές εξελίξεις όσον αφορά την εξάρθρωση της συμμορίας. Χαρακτήρισε αδιανόητη τη λειτουργία παρακρατικών μηχανισμών στην αστυνομία. Ενός παρακράτους που περιλαμβάνει όπως είπε ανήκουστες πράξεις πολιτικών, πολιτών αλλά και ταυτόχρονα ανώτερων αξιωματικών της αστυνομίας. Δεσμεύτηκε ότι οι υπόλογοι θα αντιμετωπίσουν σύντομα τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης.

ΣΥΡΙΖΑ: Φωνάζει ο κλέφτης

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για το θέμα τονίζει:  “Η εφημερίδα “Παραπολιτικά” παρουσιάζει επιλεκτικά στοιχεία από τη δικογραφία μιας υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που έφτασε στη δικαιοσύνη χάρη στην αποφασιστικότητα που επέδειξε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο”, αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση. “Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”, “πάει πολύ η ΝΔ να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ που ανέδειξε το σκάνδαλο”, σχολιάζει.  Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι επί διακυβέρνησης του “η ΕΥΠ προχώρησε την έρευνα σε βάθος και εξάρθρωσε ένα σύστημα, που αν είχε κάποιες πολιτικές διασυνδέσεις, αυτές δεν είχαν καμία σχέση με την Αριστερά. Ήταν ένα παρακράτος που είχε στηθεί από τη Δεξιά με πλοκάμια μέσα στην αστυνομία, ακόμη και σε δικαστικούς”. Προσθέτει πως “ο τότε πρωθυπουργός μόλις ενημερώθηκε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, έδωσε σαφή εντολή η έρευνα να πάει μέχρι τέλους, χωρίς να παραβλέψει κανέναν, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, και ο φάκελος να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη”. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως αυτό και έγινε, “γι’ αυτό άλλωστε και υπάρχει σήμερα το εν λόγω υλικό από τη δικογραφία της υπόθεσης, το οποίο όμως αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα παρουσιάζει η εφημερίδα”. “Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του τόλμησε τότε κάτι που δεν το είχε τολμήσει καμία κυβέρνηση στο παρελθόν. Ακριβώς επειδή δεν είχε δεσμεύσεις και δεν την κρατούσε κανένας”, σημειώνει. Για να σχολιάσει καταληκτικά: “Πάει πολύ, λοιπόν, σήμερα η εν λόγω εφημερίδα και πολύ περισσότερο η ΝΔ να εγκαλούν αυτούς που ανέδειξαν το σκάνδαλο. Όσο και να το προσπαθούν, είναι αδύνατο να μετατρέψουν το άσπρο σε μαύρο”.

Ν.Δ: Οι αποκαλύψεις παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκή δημοκρατία

Η ανακοίνωση της Ν.Δ. αναφέρει: “Οι εντολές προς την Αστυνομία από τη σύζυγο του τότε Υπουργού Άμυνας, για τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων, του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου, η φυσική παρακολούθησή τους και όσα απίστευτα έχουν καταγραφεί, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκή δημοκρατία”.  Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Από τις αποκαλύψεις προκύπτει ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν σε γνώση της δράσης του παρακράτους ύστερα από ενημέρωση του τότε αρχηγού της ΕΥΠ. Τι έκανε; Γιατί αδράνησε; Ήταν τέτοια η ισχύς του συγκυβερνήτη του και της συζύγου του ώστε τους έκανε πλάτες; Σε κάθε περίπτωση καλείται τώρα να πάρει θέση”.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή