Επιστήμονες μεταμόσχευσαν τον πρώτο 3D εκτυπωμένο θυρεοειδή σε ποντίκι

Tεχνητό θηρεοειδή αδένα για ποντίκι, χρησιμοποιώντας έναν 3D εκτυπωτή, δημιούργησε η ρωσικη ετιρία στο Sholkovo Innovation Center.
Το τεχνητό αυτό όργανο μεταμοσχεύθηκε μετά σε ένα ζωντανό ποντίκι, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα αληθινό όργανο κατασκευάστηκε από 3D εκτυπωτή στην Ρωσία, ενώ είναι η πρώτη εταιρία από τις πέντε παγκοσμίως που κατάφερε να φτιάξει ένα λειτουργικό όργανο το οποίο μεταφέρθηκε και λειτουργεί σε ένα ποντίκι.
Η εταιρία σχεδιάζει να ξεκινήσει την «εκτύπωση» και άλλων οργάνων όπως νεφρών και συκωτιού, ενώ παράλληλα επιδίδεται και στο εμπόριο αυτών των ειδικών «βιο-εκτυπωτών» σε όσες εταιρίες τον κόσμο ενδιαφέρονται να μπουν σ’ αυτόν τον πολλά υποσχόμενο τομέα της ιατρικής.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης