Εμ. Μακρόν: Μέσα σε 5 χρόνια η αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων

Ενωτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας, στο διάγγελμα που απηύθυνε προς το γαλλικό λαό την επόμενη της φωτιάς που κατέστρεψε την Παναγία των Παρισίων.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα το βράδυ στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι η Παναγία των Παρισίων θα αποκατασταθεί μέσα σε πέντε χρόνια.
“Είμαστε μαχητές” είπε χαρακτηριστικά, “η ιστορία μας δεν σταματά ποτέ”, ενώ δεσμεύθηκε ότι η Παναγία των Παρισίων θα είναι ακόμη ωραιότερη από ότι ήταν στο παρελθόν. “Θα δράσουμε και θα πετύχουμε” είπε χαρακτηριστικά, ενώ τελείωσε το διάγγελμα αναφωνώντας “ζήτω η Δημοκρατία”.
Σημειώνεται ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 750 εκατ. ευρώ για τον σκοπό αυτό, από βαθύπλουτους Γάλλους και ξένους επιχειρηματίες, αλλά και μεγάλους επιχειρηματικούς κολοσσούς ανά τον κόσμο, ενώ η Γαλλία βιώνει ένα πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης σε όλη την υφήλιο.
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο Μακρόν ακύρωσε το προγραμματισμένο του διάγγελμα λόγω της καταστροφικής φωτιάς, στο οποίο επρόκειτο να απευθυνθεί στους Γάλλους αναφορικά με την κρίση των “κίτρινων γιλέκων”.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης