H σΥσταση – πρΟταση της εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο κουαρτέτο (πρώην τρόικα, πρώην «θεσμοί»!) Ντέλια Βελκουλέσκου ότι πρέπει να γίνουν πρόσθετες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα, είναι μια από τις εκατοντάδες παρόμοιες ταπεινωτικές που έχουν απευθυνθεί στη χώρα μας τα τελευταία 117 χρόνια, δηλαδή από το 1898, όταν επεβλήθη ταπεινωτική πειθαρχία από τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο για τον περιορισμό του χρέους και των δαπανών.
Παραθέτω ένα σύντομο χρονικό των ατέλειωτων επιτηρήσεων της ελληνικής οικονομίας παρά τις ατέλειωτες συστάσεις διεθνών οργανισμών για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στην οικονομία, τις οποίες έχω παρουσιάσει αναλυτικά σε όλα τα βιβλία μου…
-Τον Σεπτέμβριο του 1932 η χώρα μας προχώρησε σε συμβιβαστική διαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους, αφού υποχώρησε στις διεθνείς πιέσεις.
-Το 1954 ετέθη για πρώτη φορά και μόνο για την Ελλάδα ως όρος για τη χορήγηση δανείου 15 εκατ. δολαρίων από τη Διεθνή Τράπεζα Ανασυγκρότησης η τακτοποίηση των παλαιών δανειακών υποχρεώσεων!
-Τον Νοέμβριο 1962 πιέστηκε η χώρα μας να ρυθμίσει το προπολεμικό χρέος της με τους Αμερικανούς ομολογιούχους, επί τη βάσει της αρχής «της αναγνωρίσεως του ονομαστικού κεφαλαίου», μολονότι την ίδια στιγμή οι Γερμανοί και οι Ιταλοί αρνούνταν να επιστρέψουν κατοχικές «πιστώσεις» 165 εκατ. στερλινών, όπως εγγράφως είχαν υποσχεθεί με τη Συμφωνία της Ρώμης!
-Στις 13 Οκτωβρίου 1985 ανακοινώθηκε ένα σκληρό πακέτο μέτρων λιτότητας για να πάει η χώρα τη δεύτερη δόση του κοινοτικού δανείου (η ιστορία συνεχίζεται ως τραγωδία!).
-Στις 4 Αυγούστου 1992 ανακοινώθηκαν νέα φοροεισπρακτικά μέτρα, ύστερα από επίμονες συστάσεις της τότε ΕΟΚ!
-Στις 19 Σεπτεμβρίου 1994 συζητήθηκε στο Συμβούλιο Ecofin το Πρόγραμμα Σύγκλισης 1994 – 1998 και ανακοινώθηκε η «βόμβα» της υπαγωγής της χώρας μας «στη διαδικασία ελέγχου του υπερβολικού ελλείμματος!
-Η δεύτερη επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έγινε το 2004.
-Ακολούθησε η επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Κι όλα τα άλλα εφιαλτικά και επαίσχυντα είναι γνωστά.