Τετάρτη, 30 Απριλίου 2025

Δημοσκόπηση Alpha: Σοβαρά ερωτήματα μετά την ανακοίνωση της Abacus Research

Πλήρως αναξιόπιστη αποδεικνύεται με κάθε ευκαιρία, η εταιρία Abacus η οποία μεταξύ άλλων, σε πρόσφατη δημοσκόπησή της για λογαριασμό του Alpha έδινε προβάδισμα 14,5 μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εμφάνιζε το ΚΙΝΑΛ να λαμβάνει 17% στην πρόθεση ψήφου και 17,5% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη δημοσκόπηση του ALPHA

Ωστόσο, εκτός από το παρελθόν της, κατά το οποίο διαφήμιζε μπαρ και έταζε χρήματα στους συμμετέχοντες στις έρευνες, έντονο προβληματισμό προκαλεί και η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης σχετικά τον βαθμό αξιοπιστίας της έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωσή της η Abacus μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ και τηρεί τους κανόνες από το 2004.

α

Ωστόσο, αν ρίξουμε μια ματιά στο ΓΕΜΗ, βλέπουμε ότι ως ημερομηνία σύστασης αναγράφεται η 31η Δεκεμβρίου του 2008.

α

Όπως σχολιάζει ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Μάριος Κάτσης «Γίνεται όλο κ’ καλύτερο: Η εταιρία Abacus απάντησε ότι είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ και τηρεί τους κανόνες από το 2004! Μόνο που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ η εταιρία συστήθηκε το 2008! Αξιόπιστη σε όλα!»

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή