Δημοκρατική Συμπαράταξη: Καταδικάζουν τους συνταξιούχους στα συσσίτια

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταστρέφει τα ασφαλιστικά Ταμεία και καταδικάζει τους συνταξιούχους στη μιζέρια και στα συσσίτια», τονίζει η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε ανακοίνωσή της.

Όπως επισημαίνει η Εύη Χριστοφιλοπούλου «το τεράστιο έλλειμμα ύψους 4 δισεκατομμύρια ευρώ που αναμένεται να παρουσιάζει το ασφαλιστικό σύστημα έως το τέλος τους έτους σύμφωνα με τον Καθηγητή Σάββα Ρομπόλη αποδεικνύει περίτρανα ότι οι θυσίες των συνταξιούχων πέφτουν σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο».

«Η αδυναμία του ΙΚΑ να καταβάλει τις συντάξεις του επόμενου μήνα και η αναζήτηση σανίδας σωτηρίας από το ΑΚΑΓΕ καθιστά τους νέους εργαζόμενους ομήρους ενός ασφαλιστικού συστήματος το οποίο τροφοδοτούν χωρίς να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητά του, σημειώνει, προσθέτοντας παράλληλα ότι «140.000 νέοι συνταξιούχοι θα υποστούν ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεών τους».

Ακόμα, η Εύη Χριστοφιλοπούλου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να κουκουλώσει το πρόβλημα αντί να το αντιμετωπίσει» επαληθεύοντας τη ρήση «στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα».

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωθυπουργός ας μην προκαλεί τη νοημοσύνη μας

«Ο πρωθυπουργός της ύφεσης και της φτωχοποίησης, ας μην προκαλεί πια τη νοημοσύνη μας», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τη συνέντευξή του πρωθυπουργού, Αλέξης Τσίπρα, στο Reuters.

Επίσης, το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη «να μπει στον κόπο να τον πληροφορήσει για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα».

«Και για να την βοηθήσουμε, αναφέρουμε: Αδυναμία καταβολής συντάξεων από τα ασφαλιστικά ταμεία, νέες περικοπές στις συντάξεις, αδιέξοδα και συγκρούσεις στο μείζον θέμα των προσφύγων. Με την ανεργία και πάλι να τραβάει την ανηφόρα (Στοιχεία Αυγούστου). Και το τρίγωνο της διαπλοκής καλά να κρατεί», συμπληρώνει η «Χαριλάου Τρικούπη».

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο »

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή