Διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών έκρυβε το χασίς μέσα σε τρόφιμα (Εικόνες)

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΩΘΟΥΣΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Μέσα σε εμπορεύματα οικοσκευής και βρώσιμων προϊόντων μετέφεραν τα φορτία της κάνναβης στη Γερμανία, τα μέλη της σπείρας, με διεθνή δράση, που εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της Γερμανίας, καθώς και την Δίωξη Ναρκωτικών της Θεσσαλονίκης και τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες, (τρία στην Ελλάδα και ένα στην Γερμανία) και κατασχέθηκαν συνολικά 266 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και δύο νταλίκες διεθνών μεταφορών.
Όπως προέκυψε από τις έρευνες που ολοκληρώθηκαν χθες, η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε από την Αλβανία, με φορτηγά διεθνών μεταφορών, μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης στη χώρα μας, όπου την αποθήκευε, την συσκεύαζε και στη συνέχεια την προωθούσε σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Οργανωτής των μεταφορών ναρκωτικών και παραλήπτης στην Γερμανία, φέρεται ότι ήταν ένας 58χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της συντονισμένης επιχείρησης, από την γερμανική αστυνομία.
Από τις ελληνικές αρχές συνελήφθησαν ένας 51χρονος οδηγός νταλίκας, η οποία εντοπίστηκε στην Ηγουμενίτσα και ο 48χρονος συνοδός του και ένας 61χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας, σε αποθήκη της οποίας, στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε μέρος της κάνναβης που κατασχέθηκε.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 2ας Ιανουαρίου στην Ηγουμενίτσα, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, σε συνεργασία με την αντίστοιχη υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και των λιμενικών αρχών της Ηγουμενίτσας, εντόπισαν και ακινητοποίησαν φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών.
Στην έρευνα που επακολούθησε, βρέθηκε και κατασχέθηκε, κρυμμένη μεταξύ νομίμου φορτίου οικοσκευής και βρώσιμων προϊόντων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 214 κιλών. Οι δύο επιβαίνοντες στο φορτηγό συνελήφθησαν.
Το παραπάνω φορτίο είχε προορισμό τη Γερμανία, με παραλήπτη 58χρονο.
Στη συνέχεια, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε οργανωμένη επιχείρηση σε αποθηκευτικό χώρο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 79 συσκευασίες αεροστεγώς σφραγισμένες και περιτυλιγμένες με αλουμινόχαρτο, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους περίπου 52 κιλών, ενώ συνελήφθη και ο 61χρονος ιδιοκτήτης.
Εκτός από την ακατέργαστη κάνναβη και τις δύο νταλίκες, κατασχέθηκαν ακόμα:
Ένα φορτηγό αυτοκίνητο, 2.800 ευρώ, τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ένα μηχάνημα παρασκευής αεροστεγών συσκευασιών, δύο κόφτες και πλήθος από σακούλες για συσκευασία ναρκωτικών.
Η αξία της κάνναβης που κατασχέθηκε υπολογίζεται γύρω στις 265.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης