Διέφυγαν με ασφάλεια στην Τουρκία ο πατέρας και η κόρη του που γελούσαν με τις βόμβες

Με ασφάλεια έφτασε στην Τουρκία, το τρίχρονο κορίτσακι στο οποίο είχε μάθει να γελάει όταν πέφτουν οι βόμβες για αν μη φοβάται, όπως μετέδωσε το BBC.
Τον περασμένο μήνα το βίντεο με την μικρή Salwa και τον μπαμπά της να γελούν όταν τα πολεμικά αεροσκάφη έριχναν βόμβες στο Ιντλίμπ κοντά στο σπίτι τους, είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Σύμφωνα με το BBC που επικαλείται το Anadolu, η Salwa και ο μπαμπάς της πέρασαν στην Τουρκία από την συνοριακή πύλη Cilvegozu στις 25 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια φέρονται να μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδο προσφύγων στο Reyhanli στα νότια της χώρας.
Το «παιχνίδι» που σκαρφίστηκε ο μπαμπάς της Salwa για να τη βοηθήσει να μη φοβάται – που θύμισε την ταινία «Η ζωή είναι ωραία» – προκάλεσε κύμα συμπαράστασης.
İdlipli bir arkadaş ailesiyle birlikte sınır kasabası Sarmada’ya sığınmış. 4 yaşındaki kızına uçak ve bomba seslerinin bir oyun olduğunu öğretmiş. Her ses geldiğinde ailecek gülüyorlar oyun bozulmasın diye. Suriye insanlığın ağır çekim mağlubiyeti oldu. Çok büyük kalp ağrısı.
— Mehmet Algan (@alganmehmett) February 16, 2020
Την Τρίτη, η δημοσιογράφος του Guardian δημοσίευσε στο Twitter μία φωτογραφία της Salwa και του πατέρα της. «Για πρώτη φορά μπορεί να γελάσει με κανονικά πράγματα», ήταν το σχόλιο που συνόδευε τη φωτογραφία.
I am happy to report that 3-year-old Salwa and her parents have made it safely out of Idlib to Turkey. The family made headlines for a game where dad Abdullah got Salwa to laugh at falling bombs to protect her from trauma. For the first time ever, she can laugh at normal things. pic.twitter.com/jTET7z7rRj
— Bethan McKernan (@mck_beth) March 3, 2020
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης
Τελευταία Άρθρα
Τα πιο Δημοφιλή