Δείτε γιατί η κυβέρνηση του Καναδά καταδίκασε τις… γάτες σε κατ΄ οίκον περιορισμό

Να… κλείσουν τις γάτες τους στο σπίτι, κάλεσε η κυβέρνηση του Καναδά τους πολίτες!

Σύμφωνα με έκθεση, οι κατοικίδιες και άγριες γάτες ευθύνονται για τους θανάτους περίπου 200 εκατομμυρίων πτηνών ετησίως στον Καναδά.

Έτσι, η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία για μια εκστρατεία που επιδιώκει να περιορίσει αυτή την κύρια αιτία της μείωσης πληθυσμού για πολλά είδη πουλιών και παράλληλα να βελτιώσει την υγεία του πληθυσμού των γάτων.

Η εκστρατεία, με ονομασία «Κρατήστε τις γάτες ασφαλείς και σώστε τις ζωές των πουλιών», που αποτελεί πρωτοβουλία της ΜΚΟ Nature Canada, ζητά από τους ιδιοκτήτες γάτων να δεσμευτούν ότι θα σταματήσουν να αφήνουν τις γάτες τους να περιφέρονται ελεύθερα σε εξωτερικούς χώρους.

Η ελεύθερη περιφορά των γάτων δεν απειλεί μόνο τα πτηνά, αλλά θέτει επίσης τη ζωή των ίδιων των γάτων σε κίνδυνο. «Οι γάτες σε εξωτερικούς χώρους εκτίθενται σε διάφορες απειλές, συμπεριλαμβανομένων μεταδοτικών ασθενειών και παρασίτων, συγκρούσεων με οχήματα, άγρια ζώα και άλλες γάτες», αναφέρει η ανακοίνωση της εκστρατείας.

Η εισαγωγή της γάτας στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία από Ευρωπαίους αποίκους πριν από  δύο αιώνες περίπου οδήγησε γρήγορα στην εξαφάνιση 28 ειδών μικρών θηλαστικών, με άλλα 120 να θεωρούνται σήμερα απειλούμενα, κυρίως λόγω των 20 εκατομμυρίων γάτων που βρίσκονται μόνο στην Αυστραλία.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή