Χαμός στη Βουλή: Άγριο επεισόδιο με βουλευτές της Χ.Α.

ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ                                                                                

Σκηνές απείρου κάλλους στην Ολομέλεια της Βουλής με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μετά το τέλος της ομιλίας του Πάνου Σκουρλέτη, φώναζαν, με αποτέλεσμα ο αντιπρόεδρος της Βουλής να διατάξει τη φρουρά να βγάλει από την αίθουσα τον Γιάννη Λαγό.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Σκουρλέτης ολοκλήρωσε την παρέμβασή του ο αντιπρόεδρος της βουλής Γιώργος Λαμπρούλης έδωσε το λόγο στον κ .Παππά για να απαντήσει, ωστόσο παράλληλα ξεσηκώθηκε σύσσωμη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής. Οι βουλευτές άρχισαν να φωνάζουν και να καταφέρονται εναντίον των υπουργών με απρεπείς εκφράσεις και χαρακτηρισμούς.

Μεταξύ άλλων φώναζαν “είσαι βλάκας”, “ντροπή σου”, “κολλητοί με τους τρομοκράτες έχετε γίνει”.

Μάλιστα ο Γιάννης Λαγός σηκώθηκε όρθιος με αποτέλεσμα ο κ. Λαμπρούλης να διακόψει την συνεδρίαση και να καλέσει την φρουρά για να βγάλει έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κατήγγειλε σε υψηλούς τόνους τις προκλήσεις των χρυσαυγιτών, καλώντας τον υπόδικο Χρήστο Παππά να πάει να πουλήσει προστασία σε κανένα νυχτερινό μαγαζί.

Ο κ. Σκουρλέτης αντέδρασε στον ισχυρισμό του Χρήστου Παππά ότι μόνον η Χρυσή Αυγή έχει “γνήσιους Έλληνες” αλλά και στον προκλητική αναφορά του ότι το κόμμα του είναι κατά της βίας!

Ειδικότερα, ο κ. Σκουρλέτης είπε: “Δεν μπορούν οι υμνητές της δικτατορίας να εμφανίζονται με τον μανδύα της κοινωνικής ευαισθησίας» με αποτέλεσμα να βγει εκτός εαυτού ο Χρήστος Παππάς και να αρχίζει να φωνασκεί από τα έδρανα. «Υποστηρίζετε τα κρεματόρια ! ενέχεστε σε δολοφονίες!» είπε στον κραυγάζοντα βουλευτή της Χρυσής Αυγής ο υπουργός Περιβάλλοντος και ξεκαθάρισε ότι «οι μαύρες κραυγές δεν θα πνίξουν τη φωνή της Δημοκρατίας».

Τελικά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα ύστερα από σχετική προτροπή και του προεδρεύοντα της Βουλής, Γιώργου Βαρεμένου.

Στην Αίθουσα της Ολομέλειας έχει εισέλθει η φρουρά, ενώ βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι όρθιοι γύρω από τον Γ. Λαγό για να εμποδίσουν την φρουρά της Βουλής.

Η συνεδρίαση μετά από αρκετά μεγάλη διακοπή, συνεχίζεται κανονικά.

ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

dfg

 

sdgsdgadfasdf

 

 

 

 

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ – ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ 

Με ενδιάμεσο σταθμό την αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή και το βλέμμα στραμμένο στην  κρίσιμη συνεδρίαση του eurogroup, αύριο, βρίσκεται η κυβέρνηση προσδοκώντας ένα σημάδι ότι είναι ένα βήμα πιο κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο από το μεσημέρι και μετά αναμένεται “πυρετός” συσκέψεων παρουσία του πρωθυπουργού και των στενών του συνεργατών, καθώς θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι με τις τοποθετήσεις των αρχηγών η συζήτηση στην Ολομέλεια θα λάβει χαρακτήρα προ ημερησίας. 

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να προχωρήσει σε μία εφ’όλης της ύλης τοποθέτηση περιφράφοντας αρχικά ποια ήταν η κατάσταση που παρέλαβε στο ασφαλιστικό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε αντιδιαστολή με τις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας. 

Επιπλέον, ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του πρωθυπουργού θα εστιάζει εκ των πραγμάτων στη διαπραγμάτευση με τον κ. Τσίπρα να διαβεβαιώνει ότι “η αξιολόγηση θα κλείσει παρά τους ευσεβείς πόθους του Κυριάκου Μητσοτάκη που ποντάρει στην αποτυχία”. 

Τέλος, ο πρωθυπουργός πρόκειται να δώσει και το στίγμα της κυβέρνησης για την “επόμενη μέρα” και το αναπτυξιακό σχέδιο, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου.
 

ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ                                                                                    

Με τις τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών κορυφώνεται απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου, η οποία αρχίζει εκ νέου στις 10 το πρωί για δεύτερη ημέρα.

Το νομοσχέδιο ψηφίζεται το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία, αίτημα για την διεξαγωγή της οποίας έχουν προαναγγείλει ότι θα καταθέσουν η Ν.Δ. και το ΚΚΕ, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το νομοθέτημα.

Η συζήτηση το Σάββατο, πρώτη ημέρα εισαγωγής του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, με αιχμή τόσο τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις όσο και τις φορολογικές διατάξεις.

Η κυβέρνηση, διά των συναρμόδιων υπουργών, υπεραμύνθηκε του σχεδίου νόμου ως βιώσιμου, δίκαιου και επωφελούς για το 90% των πολιτών, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για «λαίλαπα» που πλήττει περαιτέρω τους πολίτες, ιδίως τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

«Έχουμε κάνει αυτά που έχουμε υποσχεθεί με λύσεις, που είναι εφικτές και θα δημιουργήσουν καθαρό διάδρομο για τους πολίτες και τους επενδυτές για να μπορούν να έρθουν να επενδύσουν και να βγούμε οριστικά από τον φαύλο κύκλο που μας έβαλαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και να πάμε σε έναν ενάρετο κύκλο…» είπε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση ενόψει και του Eurogroup της Δευτέρας, ο υπουργός Οικονομικών αφού τόνισε ότι η ελληνική πλευρά έχει υλοποιήσει ό,τι προβλεπόταν στη συμφωνία του καλοκαιριού, επισήμανε πως αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν όλοι εκτός από το ΔΝΤ και διεμήνυσε: «Εμείς, έχουμε πει και έχουμε πείσει ότι δεν μπορεί να ληφθούν πρόσθετα και άλλα μέτρα ούτε με βάσει το Σύνταγμα ούτε όμως και η οικονομία τα αντέχει. Γι αυτό και μιλάμε για έναν μηχανισμό όπως τον έχουμε αναλύσει…».

Απευθυνόμενος δε, προς την ΝΔ και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ο κ. Τσακαλώτος διερωτήθηκε «εσείς είστε με την κυβέρνηση και τους ευρωπαίους εταίρους ή με το ΔΝΤ;» και κάλεσε να τοποθετηθούν με «ξεκάθαρες κουβέντες» και όχι πετώντας την μπάλα στην εξέδρα».

Αναφερόμενος στην τροπολογία του για το αφορολόγητο και απέναντι στην κριτική της Αντιπολίτευσης, αντέτεινε «πως ήταν και παραμένει από τα υψηλότερα αφορολόγητα σε όλη την Ευρώπη» ενώ αρνήθηκε τις εκτιμήσεις περί αύξησης της φορολόγησης για την πλειοψηφία των φορολογούμενων.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε λόγο για «μεταρρύθμιση – τομή την οποία ο τόπος είχε ανάγκη από δεκαετίες», ενώ απαντώντας στις αιτιάσεις περί ενός ισορροπημένου υφιστάμενου συστήματος, επικαλέστηκε την τοποθέτηση του Τάσου Γιαννίτση, σύμφωνα με την οποία η κρατική χρηματοδότηση των ελλειμμάτων των Ταμείων ευθύνεται για το 800% της αύξησης του χρέους.

Αφού ανέφερε ότι το 2014 τα ελλείμματα των Ταμείων ήταν 2 δισ. ευρώ παρά τις 11 συνεχόμενες οριζόντιες περικοπές των συντάξεων που είχαν προηγηθεί, αντιγύρισε προς τα κόμματα, που διαδέχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ότι κατάφεραν και να αυξήσουν τα ελλείμματα και να τσακίσουν τις συντάξεις, επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχουν συστήματα που μπορούν να επιβιώσουν με τέτοια ελλείμματα».

«Μειώνουμε τα ελλείμματα όπως είχαμε υποσχεθεί όχι από τον περιορισμό των συντάξεων, αλλά από την αρχιτεκτονική του συστήματος και την αντιστοίχηση εισφορών και παροχών. Καθιερώνουμε πλήρη ισονομία και οι αποκλίσεις που υπάρχουν προβλέπονται για να προστατευτούν οι αδύναμοι. Κάνουμε διάκριση μεταξύ των προνοιακών και των ασφαλιστικών παροχών» είπε επιγραμματικά υπογραμμίζοντας ότι «με τη βασική σύνταξη εξασφαλίζουμε τους συνταξιούχους από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό».

Επανέλαβε ακόμη ότι από τις ρυθμίσεις του νέου νόμου δεν θίγεται το 90% των ασφαλισμένων και τόνισε ότι οι συντάξεις που θα απονεμηθούν στους νέους συνταξιούχους είναι καλύτερες από τις σημερινές, γιατί με 15 χρόνια ασφάλιση και 700 ευρώ μισθό, η βασική σύνταξη θα είναι 403 ευρώ, ενώ η σημερινή κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ είναι, λόγω των μειώσεων των μισθών, 392 ευρώ.

«Επιδιώκεται ένα σύστημα και με τα στοιχεία που έχουμε βλέπουμε ότι μπορεί να είναι βιώσιμο» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Πυρά από την Αντιπολίτευση

Ότι επιστράτευσε «παραμύθια και μύθους» για να παραπλανήσει τον λαό ότι το Ασφαλιστικό του σύστημα είναι δίκαιο και επιφέρει ισονομία, κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο εισηγητής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, απαριθμώντας 15 σημεία, που, κατά την εκτίμηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το αποδεικνύουν, όπως οι περικοπές στο ΕΚΑΣ, το «μαχαίρι» στις συντάξεις χηρείας και τις επικουρικές και την εξανέμιση των μερισμάτων για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Αναφερόμενος δε στο δεύτερο σκέλος του νομοσχεδίου, που αφορά στις φορολογικές διατάξεις έκανε λόγο για έναν «ατελείωτο κατάλογο αμέτρητων μέτρων βασανισμού του λαού… που κανείς δεν μπορεί να ξέρει που τελειώνει και πόσες άλλες ρουκέτες έρχονται», ενώ για την τροπολογία για το αφορολόγητο σχολίασε: «Ένας φορολογούμενος των 600 ευρώ για πρώτη φορά θα πληρώνει φόρο… Μπράβο ωραία φιλολαϊκή κυβέρνηση είσθε…», ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επιβάρυνε κατά 2,5 εκατ. συνταξιούχους και εργαζόμενους.

Από την Χρυσή Αυγή ο Γ.Λαγός κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει ποιος της έδωσε το δικαίωμα να κλέβει τις ασφαλιστικές εισφορές των ελλήνων πολιτών και να κατεβάζει τις συντάξεις στα 385 ευρώ εμφανίζοντάς το μάλιστα αυτό σαν επιτυχία.

Νομοσχέδιο «έκτρωμα» χαρακτήρισε η Εύη Χριστοφιλοπούλου το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ έκανε λόγο για «αντιασφαλιστικό» νομοθέτημα που καταργεί κάθε έννοια ανταποδοτικότητας εισφορών – παροχών, δεν εξασφαλίζει το μέλλον του ασφαλιστικού και τις συντάξεις των νέων με αποτέλεσμα σε λίγο καιρό «να χρειάζεται νέα επιδρομή».

Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «ρεσιτάλ ψευτιάς και υποκρισίας» «παρουσιάζοντας το κώνιο για νέκταρ και τις μειώσεις των συντάξεων σαν αυξήσεις». Μίλησε για «νομοσχέδιο – λαιμητόμο» για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και κάλεσε τον κόσμο σε γενικό ξεσηκωμό ώστε να αποσυρθεί.

«Το νέο ασφαλιστικό είναι άδικο, άνισο, ξεπερασμένο και αναχρονιστικό, υποστήριξε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, ο οποίος είπε ότι το Ποτάμι θα συνεχίσει την προσπάθεια της έναρξης ενός ουσιαστικού διαλόγου για την μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση που χρειάζεται η χώρα και η οποία δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί με κόλπα και αναβολές.

Με το μυαλό να βρίσκεται αυτή την ώρα στο «οικονομικό επιτελείο και στην κυβέρνηση» που «δίνει μια μεγάλη μάχη» ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ) και υπερασπιζόμενος του σχεδίου νόμου, επισήμανε ότι η χώρα διάγει ιστορικές στιγμές.

Από την Ένωση Κεντρώων, ο ειδικός αγορητής Μάριος Γεωργιάδης επισήμανε ιδιαιτέρως την επιβάρυνση που επέρχεται στην πραγματική οικονομία από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου μιλώντας για «σκανδαλώδη τρόπο» που αυτό συμβαίνει στην αγορά και τον ιδιωτικό τομέα και αναφέρθηκε στην πρόσθετη φορολόγηση, με υπέρογκη προκαταβολή φόρου, με εισφορές αλληλεγγύης αναλόγως του με του ύψους εισοδήματος, με τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές ακόμη και σε μεσαία εισοδήματα.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή