«Ας περιμένουμε λίγο»: Η Τουρκία «παγώνει» τις έρευνες στο Αιγαίο

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ιμπραϊμ Καλίν στο CNN Turk, «όλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν στις δικές τους υφαλοκρηπίδες, ενώ για τις αμφισβητούμενες περιοχές θα πρέπει να γίνουν κοινές έρευνες. Ας είμαστε εποικοδομητικοί. Μπορούμε να περιμένουμε για λίγο.

Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός γείτονας και έχουμε ιστορικές σχέσεις. Ας λύσουμε τα διμερή ζητήματα με διάλογο. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η ιδιότητα μέλους της Ε.Ε. ως στοιχείο πίεσης».

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη αν αναλογιστεί κανείς ότι οι δύο πλευρές έφτασαν πολύ κοντά στη σύρραξη με εκατέρωθεν παράταξη πλοίων στα ανοικτά του Καστελλόριζου. Χρειάστηκε να παρέμβει η Άγκελα Μέρκελ και να επικρατήσει η λογική ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις που στην πραγματικότητα δε θα ευνοούσαν καμία από τις δύο πλευρές.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή