Τους… τσάκωσε ο Εισαγγελέας!
Κάθε όριο θράσους και ανευθυνότητας ξεπέρασαν διευθυντής και γιατροί στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, που Πρωτοχρονιάτικα έπαιξαν με εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές για να πάνε… διακοπές.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της KontraNews, οι γενικοί γιατροί του Κέντρου Υγείας με τις ευλογίες του επικεφαλής τους άφησαν ακάλυπτες τις εφημερίες για τις οκτώ πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, ώστε να φύγουν ανενόχλητοι τις ημέρες των εορτών και να επιστρέψουν με την ησυχία τους μετά του Αϊ Γιαννιού.
Δηλαδή, «σφράγισαν» το νοσηλευτικό ίδρυμα σαν να ήταν τσιφλίκι τους, αφήνοντας τους κατοίκους της περιοχής χρονιάρες μέρες στο έλεος του Θεού.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες που βαραίνουν, βέβαια, τόσο τον διοικητή όσο και τον αναπληρωτή της 6ης Υγειονομικής
Περιφέρειας Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων – Ηπείρου Και Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στην Πάτρα, καθώς ήταν εκείνοι που έδωσαν την τελική έγκριση στο πρόγραμμα εφημεριών του μήνα Ιανουάριο. Αντί να το επιστρέψουν στη διεύθυνση του Κ.Υ. Κρανιδίου ως απαράδεκτο το υπέγραψαν, συμβάλλοντας έτσι σε αυτή την εγκληματική ενέργεια να μείνει μια ολόκληρη πόλη 4.000 και πλέον ψυχών χωρίς ειδικευόμενους γιατρούς.
Στην προκείμενη περίπτωση, μάλιστα, δεν χωράει η γνωστή και ευσταθής δικαιολογία της έλλειψης προσωπικού. Διότι, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο η διεύθυνση σε συνεργασία με τους γιατρούς θα είχε μεριμνήσει να καλύψει τις εφημερίες για τις πρώτες ημέρες του μήνα, ώστε να έχει το χρονικό χρόνο να αναζητήσει λύσεις ή να απευθύνει αίτημα βοηθείας για το υπόλοιπο του Ιανουαρίου.
Αντιθέτως, οι κύριοι αυτοί ελαφρά τη καρδία άφησαν κενές τις ημέρες των εορτών –προφανώς για να κάνουν απερίσπαστοι τις χειμερινές διακοπές τους- και γέμισαν κανονικά το πρόγραμμα των τελευταίων 22 ημερών του μήνα.
Ωστόσο, η κίνηση αυτή έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων και από θαύμα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα αφού από καθαρή τύχη δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό περιστατικό.
Το απαράδεκτο περιστατικό υπέπεσε στην αντίληψη του Εισαγγελέα Ναυπλίου, ο οποίος άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος των υπευθύνων που έπαιξαν κορώνα-γράμμαρα τις ζωές των ανυποψίαστων Κρανιδιωτών.
Με τον ανάλογο τρόπο, όμως, θα πρέπει να δράσει και ο υπουργός Υγείας του οποίου η παρέμβαση κρίνεται επιβεβλημένη για μια τόσο σοβαρή υπόθεση.
Επιπλέον, υπάρχουν καταγγελίες σχετικά με την άθλια κτιριακή κατάσταση και την αδικαιολόγητη υπολειτουργία του συγκεκριμένου κέντρου υγείας, που επίσης χρήζουν διερεύνησης από τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.
Εξάλλου, οι δεκάδες δωρεές από εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως οι Λιβανός, Βαρδινογιάννης, Γουλανδρής κ.ά., δεν δικαιολογεί αυτή την εικόνα διάλυσης.