Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη σήραγγα της Μάγχης

Ξανάρχισε σήμερα το πρωί η κυκλοφορία στη σήραγγα της Μάγχης κοντά στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, μετά τη διακοπή της το βράδυ της Παρασκευής.

Περίπου εκατό πρόσφυγες και μετανάστες έσπασαν τον κλοιό της ασφάλειας και εισήλθαν μαζικά μέσα στη σήραγγα με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διακοπεί.

«Οι μετανάστες μπόρεσαν να προχωρήσουν αρκετά μακριά μέσα στην σήραγγα, περίπου 15 χιλιόμετρα», δήλωσε η νομάρχης του Πα-ντε-Καλαί, Φαμπιέν Μπουσιό.

Η ομάδα αυτή έδειξε «μια κάποια επιθετικότητα» σημείωσε επίσης, προσθέτοντας ότι η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.
«Έπεσαν πάνω στο προσωπικό», δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Eurotunnel. Όπως είπε η ίδια, «ήταν πολύ πιθανόν να επρόκειτο για μια προμελετημένη επιχείρηση που είχε ως στόχο να προσελκύσει την προσοχή της κοινής γνώμης».

Δύο χωροφύλακες και τέσσερις μετανάστες τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με τη νομάρχη.

Από τις 26 Ιουνίου, 13 πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή της σήραγγας στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Βρετανία.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή