Άνεργος Πατρινός κοιμάται με το 5χρονο παιδί του σε αυτοκίνητο

«ΜΑΥΡΑ» ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ 400 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Καρδιές ραγίζει το δράμα ενός 35χρονου οικοδόμου στην Πάτρα, ο οποίος έμεινε άστεγος και αναγκάζεται τώρα να κοιμάται μαζί με το 5χρονο παιδί του στο αυτοκίνητο.
Ο άτυχος πατέρας το τελευταίο διάστημα έχει μείνει άνεργος, λόγω της ανύπαρκτης οικοδομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα της κρίσης, με αποτέλεσμα να μην έχει κανένα εισόδημα.
Βυθισμένος στην ανέχεια, δεν μπορούσε να καταβάλλει το αντίτιμο των ενοικίων του σπιτιού που διέμενε και έτσι βρέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στο δρόμο, μαζί με το μόλις 5 ετών αγγελούδι του, που είναι και το μεγάλο θύμα αυτής της ανθρώπινης τραγωδίας.
Άνθρωποι που είδαν το Γολγοθά που ανεβαίνει ο 35χρονος ενημέρωσαν το φιλανθρωπικό σύλλογο «Φωτεινό Αστέρι», το οποίο κατάφερε να εξασφαλίσει σε αυτόν και το παιδί δωμάτιο σε ξενοδοχείο για δύο ημέρες.
Άγνωστο, όμως παραμένει, τι θα γίνει μετά και πού θα μείνουν πατέρας και παιδί. Γι’ αυτό γίνεται έκκληση από τα μέλη του συλλόγου για προσφορά ενός σπιτιού αλλά και δουλειάς για τον 35χρονο, για να μπορέσει να ζήσει αυτός και το μικρό παιδί του, το οποίο καθημερινά πηγαίνει στο νηπιαγωγείο.
Άμεση ήταν η αντίδραση και του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Πατρέων, που ενημερώθηκε για τα στοιχεία του άνεργου πατέρα και του 5χρονου παιδιού, προκειμένου να τους προσφέρει το συντομότερο δυνατό στέγαση και σίτιση.
«Κύμα» απόρων
Δυστυχώς, οι περιπτώσεις μελών της τοπικής κοινωνίας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας δεν είναι μεμονωμένα αλλά απλώνονται ολοένα και σε περισσότερο πληθυσμό της πόλης.
Περισσότερες από 400 οικογένειες της Πάτρας, σύμφωνα τον Χρήστο Σπηλιόπουλο από το «Φωτεινό Αστέρι», ετοιμάζονται για να κάνουν φέτος «μαύρα» Χριστούγεννα, έχοντας εναποθέσει τις ελπίδες του για σίτιση και άλλα βασικά αγαθά αποκλειστικά και μόνο στην βοήθεια του συλλόγου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη χρονιά ο σύλλογος στήριξε με τρόφιμα περίπου 360 οικογένειες μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ φέτος σε αυτές ήρθαν να προστεθούν τουλάχιστον άλλα 40 φτωχά νοικοκυριά.
«Πρόκειται για οικογένειες που έχουν όλες τους ανήλικα παιδιά. Εμείς προσπαθούμε και κάνουμε ότι μπορούμε, όμως οι ανάγκες είναι μεγάλες και δεν τελειώνουν. Το χειρότερο από όλα είναι πως δεν υπάρχει φως. Τα διάφορα επιδόματα που δίνει η κυβέρνηση στους ανθρώπους αυτούς είναι ψίχουλα. Δεν φτάνουν για τίποτα. Μέχρι που θα πάει αυτή η κατάσταση;» διερωτάται εύλογα ο κ. Σπηλιόπουλος.
Ένα ακόμη παράδειγμα που αποδεικνύει την ραγδαία αύξηση των ατόμων που χρήζουν οικονομικής βοήθειας είναι το αίτημα διευθυντή γυμνασίου της περιοχής, ο οποίος επισκέφθηκε το σύλλογο και ζήτησε από τα μέλη του να βοηθήσουν 25 οικογένειες μαθητών μόνο του δικού του σχολείου.
«Είναι οικογένειες που εξακριβωμένα βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση. Για να φτάσει τώρα διευθυντής σχολείου να έρθει σε μας και να ζητήσει την βοήθεια μας για τα όσα βλέπει καθημερινά με τους μαθητές του, σκεφτείτε τι γίνεται…», εξηγεί ο κ. Σπηλιόπουλος.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης