Άιντε για Κυπριακό: «Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια»

Μετά τη συνάντησή με τον Κοτζιά

Διαβεβαιώσεις πως συνεχίζει τις προσπάθειες ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος για την διεθνή Διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη, έδωσε ο ειδικός απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ Έσπεν Μπάρθ Άιντε, από την Αθήνα, μετά τη συνάντησή του με το Νίκο Κοτζιά.

“Είναι μία συνεχιζόμενη διαδικασία, δεν είναι εύκολη, αλλά δεν την εγκαταλείπουμε” τόνισε μετά την δίωρη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, την οποία χαρακτήρισε εποικοδομητική και πολύ χρήσιμη. Γι αυτό, όπως είπε, αμέσως μετά θα μεταβεί στην Άγκυρα προκειμένου να συνεχίσει τις προσπάθειες και εκεί.
 
“Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γιατί είναι ένα διεθνές θέμα, αλλά η τελική απόφαση θα πρέπει ληφθεί στην Κύπρο από τους δύο ηγέτες, για το αν προτίθενται να βρουν μία κοινή πλατφόρμα για μία νέα Διάσκεψη της Γενεύης” τόνισε ο κ. Άιντε επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η προτεραιότητά του τώρα: “Επικεντρωνόμαστε όχι τόσο στο θέμα της ουσίας αλλά στο πως θα οργανωθούμε, ποια θα είναι η ατζέντα γιατί υπάρχουν πολιτικές δυσκολιες” πρόσθεσε.
 
“Εμείς στα Ηνωμένα Έθνη είμαστε έτοιμοι, νοιώθω ότι επί της αρχής και οι εγγυήτριες δυνάμεις είναι έτοιμες, όπως ήταν και τον περασμένο Γενάρη, έχουν υπάρξει περισσότερες σκέψεις για τα θέματα που αφορούν τις εγγυήτριες δυνάμεις, δηλαδή της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί” είπε.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή