Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2025

Αγρότες: Δεν τα βρήκαν με την κυβέρνηση – Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Δεν βρέθηκε η «χρυσή τομή» για τις αλλαγές στην φορολογία των αγροτών στην συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.  

Με τους αγρότες να φαίνονται αποφασισμένοι και την κυβέρνηση να έχει μικρά περιθώρια ευελιξίας στα ήδη συμφωνημένα μέτρα, φαίνεται πως ανοίγει ακόμα ένα «μέτωπο».

Το μνημόνιο φέρνει τα «πάνω – κάτω» στην φορολογία των αγροτών και δεν βρέθηκε λύση στην συνάντηση 1,5 ώρας με το οικονομικό επιτελείο, όμως συμφώνησαν σε διάλογο για τα αιτήματα τους γύρω από την φορολογία που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

Σχετικά με τις αλλαγές που μπορούν να γίνουν στη φορολογία των αγροτεμαχίων, ο διάλογος θα ξεκινήσει την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε στους εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων πως, ότι έχει προβλεφθεί στη συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει.

Η πίεση του μνημονίου είναι μεγάλη στους αγρότες, αφού ανάμεσα σε άλλα προβλέπεται, ότι για το 2015, ο συντελεστής φορολογίας τους θα παραμείνει στο 13% ενώ η αύξηση στο 20% θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2016 και στο 26% για τα εισοδήματα του 2017.

Για την  αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο από τα 66 στα 200 ευρώ τα χίλια λίτρα, έχει ήδη εκδοθεί η εγκύκλιος.  Αλλαγές μπορεί να έρθουν μόνο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες όπου το οικονομικό επιτελείο, φέρεται να ψάχνει τρόπους για να ελαφρύνει το φορολογικό βάρος με τη διεύρυνσης των εκπιπτόμενων εξόδων.

Αγρότες: «Θα το παλέψουμε και θα το πετύχουμε»

«Προσπαθήσαμε να μάθουμε στον υπουργό να μιλάει και κυρίως να καταλαβαίνει τη γλώσσα των αγροτών, οι υπουργοί μιλούν με αριθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγροτών, Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, μετά τη συνάντηση του με τον κ. Αλεξιάδη, προαναγγέλλοντας παράλληλα ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, μετά από αποφάσεις που θα πάρουν οι κατά τόπους Ενώσεις.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή