ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΜΟΡΩΝΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΕΣΡ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΒΟΥΤΣΗΣ
Τον Θανάση Κουτρομάνο για πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και τον Ροδόλφο Μορώνη για αντιπρόεδρο πρότεινε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στη Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου.
Η πρόταση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για το ΕΣΡ έχει ως εξής:
Πρόεδρος, Αθανάσιος Κουτρομάνος, αντιπρόεδρος, Ροδόλφος Μορώνης και μέλη, Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Βασίλης Κουφόπουλος, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Σαριδάκης.
Nωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν πως γίνονταν ζυμώσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής στην κατεύθυνση της εκλογής στη θέση του προέδρου του ΕΣΡ του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Θανάση Κουτρομάνου, τον οποίο έχει προτείνει η Νέα Δημοκρατία.
Λίγο πριν τη διάσκεψη των προέδρων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ, Νίκος Παππάς, δήλωσε -σε μια εμφανή προσπάθεια σύγκλισης- ότι «ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της νέας ανεξάρτητης Αρχής».
Σε δήλωσή του στο αθηναϊκό πρακτορείο ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες» και πρόσθεσε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε λύση».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας είπε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ότι η δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κινείται σε θετική κατεύθυνση, ενώ συμπλήρωσε ότι «θα είναι θετική και η επιλογή του κ. Κουτρομάνου για τον θεσμό του ΕΣΡ».
Ρητή δέσμευση του Βούτση για το ΕΣΡ ζήτησε ο Δένδιας
«Ακριβώς λόγω του κύρους το οποίο έχετε, η Νέα Δημοκρατία θα ήθελε και τη δική σας ρητή δέσμευση επί του ζητήματος», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
«Η δική σας ρητή τοποθέτηση περιλαμβανόμενη στα πρακτικά της επιτροπής μας, είναι λυδία λίθος της κατάληξης σε ένα συμπέρασμα της σημερινής μας διαδικασίας», πρόσθεσε ο Νίκος Δένδιας.
«Θα ήθελα να σας παρακαλέσω η τοποθέτηση σας αυτή να περιλαμβάνει το ζήτημα της αύξησης του αριθμού των δυναμένων να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό», ανέφερε ακόμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
Λοβέρδος: Η πρόταση για τον κ. Κουτρομάνο μας βρίσκει σύμφωνους
«Η πρόταση για τον κ. Κουτρομάνο μας βρίσκει σύμφωνους», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
Λυκούδης: Να δείτε θετικά τη δική μας πρόταση να είναι επικεφαλής του ΕΣΡ ο Μιχάλης Σταθόπουλος
«Να δείτε θετικά τη δική μας πρόταση να είναι επικεφαλής του ΕΣΡ ο Μιχάλης Σταθόπουλος», τόνισε ο βουλευτής του Ποταμιού και αντιπρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων του Κοινοβουλίου.
Μεϊμαράκης: Όταν είχα προτείνει τον Μορώνη κάποιοι μέσα στη Ν.Δ. μιλούσαν για «παράγκα»
Αιχμές άφησε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην 6η Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) κατά όσων είχαν ασκήσει κριτική στην επιλογή του Μορώνη.
«Εδώ παρίσταμαι ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής, σαφέστατα είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος της», είπε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Και γι’ αυτό πήρα το λόγο, συντάσσομαι με τη Ν.Δ., αν και δεν συμμετέχω στην εσωκομματική σύσκεψη για τα πρόσωπα και τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν τα θέματα.
Και πολλοί προσπαθώντας να παρερμηνεύσουν τις απόψεις μου της προηγούμενης Διάσκεψης των Προέδρων που αναφέρθηκα σε πρόσωπα γιατί μίλησε και ο κ. Λύκουδης για τα φίλια πυρά που δέχθηκε, εγώ να δείτε τι φίλια πυρά έχω δεχθεί. Επειδή συμφώνησα με το όνομα του κ. Μορώνη, ως και «παράγκα» αναφέρθηκα μέσα στη Νέα Δημοκρατία».
Και με την τελευταία τοποθέτηση παρενέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης λέγοντας: «Όχι, από συνάδελφους, από κονδυλοφόρους», συμφώνησε ο Μεϊμαράκης με τον Νίκο Βούτση να λέει «από δημοσιογράφους».
Μεϊμαράκης στον Βούτση: Πρέπει να σας απονείμουμε τα εύσημα
«Πρέπει να σας απονείμουμε τα εύσημα κ. Πρόεδρε μετά από τόσες προσπάθειες που κάνατε και από τον χειρισμό που κάνατε για να μπορέσουμε να πετύχουμε σήμερα ένα πολιτικό πλαίσιο συνεννόησης για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αποτελεί και συνταγματική μας υποχρέωση», είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στον Νίκο Βούτση.