Αυτά είναι τα 5 ακριβότερα πιάτα εστιατορίων σε ολόκληρο τον πλανήτη! (ΦΩΤΟ)

Μερικά εστιατόρια το παρακάνουν με το κόστος ορισμένων πιάτων τους. Βέβαια, υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου πραγματικά κάποιος πρέπει να πληρώσει «χρυσάφι» για να γευτεί δύο, άντε… τρεις μπουκιές φαγητού από μία δραματικά μικρή μερίδα!
Guy Savoy, Παρίσι (Warm lobster in a summer preparation) – 330 ευρώ
Ο chef Guy Savoy άνοιξε το δικό του εστιατόριο και για να καθίσει κανείς στα τραπέζια του, πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα του πιάτα είναι αυτό με το φρέσκο αστακό και επιλεγμένα οστρακόδερμα, λαχανικά και κεφάλια από φρέσκο σκόρδο σε μία ελαφριά και αφρώδη vinaigrette.
Dons de La Nature, Τόκιο (Kobe and Matsusaka)- 260 ευρώ
Βασιζόμενο στη Γαλλική κουζίνα, το Dons de La Nature είναι γνωστό για τις μπριζόλες στα κάρβουνα. Γιατί όμως εδώ το κρέας είναι διαφορετικό; Επειδή ο chef Yoshiji Otsuka χρησιμοποιεί κιμά από παρθένα βοοειδή, μόλις 32 μηνών. Εξαιτίας, λοιπόν, του παραπάνω το κρέας κοστολογείται –ούτε λίγο ούτε πολύ- με 112 λίρες ανά 200 γραμμάρια.
Kadowaki, Τόκιο (Shirasu) – 190 ευρώ
Αν και οπτικά μοιάζει με χιλιάδες μικρά σκουληκάκια, θεωρείται μία από τις κορυφαίες σπεσιαλιτέ του Kadowaki αλλά και του ομώνυμου chef. Πρόκειται για αποξηραμένες αντζούγιες σερβιρισμένες πάνω σε πράσινα φύλλα.
De Librije, Ολλανδία (Dairy Cow Beef) – 192 ευρώ
Το εστιατόρια βρίσκεται μέσα σε ένα Δομινικανό μοναστήρι του 16ου αιώνα και έχει γίνει «ναός» για τους λάτρεις των κρεατικών, προσφέροντας εξαιρετικό βόειο κρέας από Ολλανδικά βοοειδή.
Στο μενού του ξεχωρίζει ένα πιάτο με κρέας από μία αγελάδα γαλακτοπαραγωγής 7 ετών που συνοδεύεται από ξεροτηγανισμένες πατάτες και μανιτάρια.
Akelarre, San Sebastian (Suckling Pig) – 155 ευρώ
Στην Ισπανία, ανάμεσα στις δημιουργίες του chef, Pedro Subijana στο εστιατόριο Akelarre, βρίσκει κανείς ένα πιάτο με ζουμερό γουρουνόπουλο με bolao (μπάλες ντομάτας) και μαρμελάδα ντομάτας. Για να ολοκληρωθεί η διακόσμηση τοποθετείται και confi σκόρδου.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης