Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022
22
00
03

Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες εικόνες από το κινητό νοσοκομείο στο πάρκινγκ του 424 ΣΝΘ

Μοιραστείτε το

Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από το κινητό νοσοκομείο που στήνεται στο πάρκινγκ του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες στη συμπρωτεύουσα που δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοϊού.

Οι εργασίες για να στηθεί η φορητή κινητή μονάδα νοσηλείας, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς ήδη έχουν στηθεί οι σκηνές και τα κοντέινερ, που σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως αύριο, Δευτέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τo στρατιωτικό νοσοκομείο θα λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής για περιστατικά Covid.

Ανάλογη προετοιμασία και στήσιμο Κινητής Υγειονομικής Μονάδας Ειδικών Αποστολών (ΚΥΜΕΑ) είχε πραγματοποιηθεί από τις δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού στο Αφγανιστάν, όταν είχε σταλεί εκεί ένα τμήμα.

Χθες, όπως μετέδωσε το GRTimes.gr, ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών από τις δύο ιδιωτικές κλινικές που επιτάχθηκαν από το Υπουργείο Υγείας ενώ έξω από την Κλινική «Λυσίμαχος Σαραφιανός» βρέθηκαν στρατιωτικά ασθενοφόρα προκειμένου να μεταφέρουν ασθενείς στο 424 Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424 σήμερα, είναι ένας 19 χρόνος και τρεις άνθρωποι από 40 έως 42 ετών, ενώ την ίδια στιγμή, στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες. Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις κλινικές για ασθενείς Covid-19 που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424 έχουν γεμίσει και νοσηλεύονται από 28 ασθενείς στην κάθε μία. Είναι ενδεικτικό ότι, έως το πρωί, από τις 10 κλίνες εντατικής θεραπείας οι οκτώ ήταν γεμάτες.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.