Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Προσωπικός γιατρός: Διαθεσιμότητα τέλος στη Θεσσαλονίκη – Ταλαιπωρία για τους πολίτες

Μοιραστείτε το

Εξαντλήθηκε η διαθεσιμότητα των προσωπικών γιατρών στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με στοιχεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), με αποτέλεσμα οι πολίτες να φεύγουν από τα φαρμακεία χωρίς να επιλέξουν τον προσωπικό τους γιατρό ή να πηγαίνουν σε κάποια μακρινή περιοχή ή και σε άλλο δήμο.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Αυτή τη στιγμή αδυνατούμε να εγγράψουμε τους πολίτες στο σύστημα εξαιτίας της μη διαθεσιμότητας ιατρών. Τους ενημερώνουμε ότι το υπουργείο Υγείας έχει λάβει απόφαση για ένταξη και άλλων ειδικοτήτων στο σύστημα -πέραν των παθολόγων και των γενικών ιατρών-οπότε ενδεχομένως να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν σε δεύτερο χρόνο», ανέφερε ο πρόεδρος του (ΦΣΘ) Διονύσιος Ευγενίδης και πρόσθεσε: «οι συμπολίτες μας φεύγουν άπραγοι και απογοητευμένοι, ενώ αρκετοί αναγκάζονται να αναζητήσουν προσωπικό ιατρό πολύ πιο μακριά, όπως για παράδειγμα σε Θέρμη, Μηχανιώνα ή Κουφάλια, όπου όμως κι εκεί η διαθεσιμότητα συνεχώς φθίνει».

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος τους Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Νίκος, Νϊτσας, από τους 600 γενικούς γιατρούς και παθολόγους που είναι εγγεγραμμένοι στον ΙΣΘ, μόνο 140 ζήτησαν πιστοποιητικό προκειμένου να αναλάβουν προσωπικού γιατρού.

«Δεν γνωρίζω αν τελικά όλοι από αυτούς τους 140 έκαναν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα προσωπικού γιατρού. Σίγουρα δεν αρκούν. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την ένταξη και άλλων ειδικοτήτων στον προσωπικό γιατρό», πρόσθεσε ο κ. Νίτσας. Παράλληλα σημείωσε ότι ο ΙΣΘ τάσσεται υπέρ της ελευθερίας του πολίτη να επιλέγει προσωπικό γιατρό, είτε από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ είτε από τους μη συμβεβλημένους, και ότι έχει παρουσιάσει τις θέσεις του τόσο στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Υγείας.

Υπενθυμίζεται από αρχές Σεπτεμβρίου οι πολίτες μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους στον προσωπικό ιατρό και μέσω των φαρμακείων. Η διαδικασία είναι δωρεάν και διαρκεί μόλις λίγα λεπτά. Οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τον ΑΜΚΑ τους και ένα έγγραφο ταυτοποίησης -όπως, για παράδειγμα, την αστυνομική ταυτότητά τους- που το επιδεικνύουν στον φαρμακοποιό.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.