Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Νίκος Καπραβέλος: Μπορεί να φτάσουμε τα 200.000 κρούσματα γρίπης τη μέρα

Μοιραστείτε το

Το κύμα γρίπης, μαζί με τις άλλες ιογενείς λοιμώξεις αλλά και τον κορονοϊό «απειλούν» τις τελευταίες εβδομάδες και τη χώρα μας, με τις προβλέψεις -με βάση τα όσα έγιναν στον ευρωπαϊκό Βορρά- να κάνουν λόγο για χιλιάδες κρούσματα καθημερινά. Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος σχολίασε χαρακτηριστικά για το αν υπάρχει περίπτωση να φθάσει η Ελλάδα να έχει μέχρι και 200 χιλιάδες κρούσματα γρίπης την ημέρα πως «Τα μαθηματικά μοντέλα τα σέβομαι γιατί βασίζονται σε πραγματικές ενδείξεις. Επειδή το πέρασε και Ευρώπη, δεν είναι μακριά αυτό και από την Ελλάδα. Η Αγγλία «γονάτισε» στις αρχές του Δεκεμβρίου με μία έκρηξη των ιογενών λοιμώξεων».

Ο κ. Καπραβέλος, φιλοξενούμενος στο MEGA σχολίασε για την επικρατούσα κατάσταση των ΜΕΘ, ειδικά για τα παιδιατρικά νοσοκομεία: «Τα μαθηματικά μοντέλα προβλέπουν αύξηση των ιώσεων το επόμενο δίμηνο και το σύστημα υγείας δεν αντέχει άλλο. Τα παιδιατρικά τμήματα είναι λίγα, ειδικά στην βόρεια Ελλάδα». Αναφορικά με την έξαρση των ιώσεων που έχει ξεσπάσει τόνισε πως υπάρχει ένα «κενό» ανοσίας που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης, ακριβώς επειδή το προηγούμενο διάστημα δεν ήρθε ο πληθυσμός σε επαφή με πολλές ιογενείς  λοιμώξεις που υπήρχαν.

Και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να γίνει ισχυρή σύσταση για χρήση της ιατρικής μάσκας την εποχή που θα υπάρξει η μεγάλη έξαρση των ιογενών λοιμώξεων. Καταλήγοντας,  ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου» τόνισε «δεν πρέπει να χαθεί κανένα παιδί, τα παιδιά πρέπει να προστατευθούν».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.