Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κορωνοϊός: Σήμερα το απόγευμα η ενημέρωση για τον εμβολιασμό στο υπουργείο Υγείας

Μοιραστείτε το

Ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της Covid-19 θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 1η Νοεμβρίου, στις 18.00, στο υπουργείο Υγείας από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Τι ισχύει για τις υποπαραλλαγές BQ.1 και ΒQ.1.1;

Η εμφάνιση των υποπαραλλαγών BQ.1 και BQ.1.1 στην Ελλάδα δεν αποτέλεσε έκπληξη, δεδομένου ότι τα νέα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους σε 29 χώρες.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ (δημοσιεύτηκε χθες 25/10/2022) καταγράφηκαν για πρώτη φορά κρούσματα των υποπαραλλαγών BQ.1 (10 κρούσματα) και ΒQ.1.1 (5 κρούσματα), (υπο-παραλλαγές της ΒΑ.5)- συνολικά 15.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ECDC, – το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Λοιμώξεων- οι νέες υποπαραλλαγές θα έχουν μολύνει το 80% του πληθυσμού μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Μάλιστα, η BQ.1, συμπεριλαμβανομένων των υποκατηγοριών της, χαρακτηρίζεται ως «ιδιαίτερα σημαντική».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του Επικεφαλής του Γραφείου Βιολογικών Απειλών Υγείας και Στρατηγικής Εμβολίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) Μάρκο Καβαλέρι, ο οποίος ανέφερε ότι τις ερχόμενες εβδομάδες αναμένεται νέο κύμα με υποπαραλλαγές της.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.