Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ιός της καμήλας: Οι διαφορές με τη γρίπη – Μετάδοση και συμπτώματα

Μοιραστείτε το

Ανησυχία επικρατεί στην Ευρώπη και ειδικά στη Βρετανία η λεγόμενη γρίπη της καμήλας ή «το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής», όπως είναι επιστημονικά γνωστή. Ειδικότερα, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (16/12) στο MEGA, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι η μετάδοση της εν λόγω νόσου γίνεται με τη στενή επαφή με την καμήλα, όμως δεν ανησυχεί ότι θα έχουμε πρόβλημα στην Ελλάδα.

«Οι Βρετανοί ανησύχησαν γιατί πολλοί πήγαν σε αγώνες. Είναι γνωστή η νόσος από το 2012. Τα πρακτορεία όταν πας στη Μέση Ανατολή σε ενημερώνουν», πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Δεν είναι πολύ μεταδοτική σε σχέση με την κλασική γρίπη, αλλά ο ένας στους τρεις που νοσεί μπορεί να καταλήξει. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε στην Ελλάδα», υπογράμμισε η κ. Παγώνη. Η ίδια είχε πει ότι η μετάδοση γίνεται με την επαφή με την καμήλα, ή όταν κάποιος έχει κολλήσει διά της αναπνευστικής οδού.

Σχετικά με τις ημέρες των γιορτών, η κ. Παγώνη συμβούλευσε να βάλουμε μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός και να χρησιμοποιούμε αντισηπτικό.

«Όσοι πάνε σε τραπέζια καλό είναι να έχουν κάνει ένα τεστ για τον κορονοϊό γιατί μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί» ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.