Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γιώργος Παυλάκης για κορωνοϊό: Τίποτα δεν έχει τελειώσει με την πανδημία

Μοιραστείτε το

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει με την πανδημία» τόνισε ο Γιώργος Παυλάκης, ιατρός ερευνητής, «κρούοντας» τον κώδωνα του κινδύνου στις κυβερνήσεις παγκοσμίως να δείξουν προσοχή στα νέα στελέχη. Ολοι φοβόμαστε την Κίνα αλλά οι μεταλλάξεις «θερίζουν» στην Αμερική είπε ο καθηγητής.

Ο κ. Παυλάκης εξήγησε ότι μπορεί όλοι να ανησυχούμε για την Κίνα, καθώς άνοιξε την οικονομία της εντός του χειμώνα, χωρίς να έχει ο πληθυσμός την ανοσία που έχουν αποκτήσει άλλοι λαοί, ωστόσο αυτός ο κίνδυνος ακόμα καθυστερεί.

«Στην Κίνα εκτιμάται ότι θα υπάρξουν ενάμιση εκατομμύριο μολύνσεις και ένα εκατομμύριο θάνατοι από κορωνοϊό», ανέφερε ο κ. Παυλάκης εξηγώντας πως η ασιατική χώρα μπορεί να μην βρίσκεται ακόμα σε αυτό το στάδιο αλλά τα προληπτικά μέτρα πρέπει να παρθούν παγκόσμια και πριν είναι αργά.

Ο κ. Παυλάκης ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα και να επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς πριν  υπάρξει εξάπλωση του ιού προσθέτοντας ότι ήδη έχει βρεθεί νέο στέλεχος στην Αμερική που είναι 20% πιο μεταδοτικό από τα υπάρχοντα. «Ως ένα βαθμό ξεπερνάει και το εμβόλιο ωστόσο δεν είναι τόσο ανησυχητικό καθώς ο κόσμος έχει πλέον ανοσία», είπε  προσθέτοντας ότι οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται παντού.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.