Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Τεχνολογία και κλινική πρακτική στη νέα εποχή της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας» στο θέατρο ΕΛΕΡ

Οι τεχνολογικές Εξελίξεις στην Ακτινοθεραπευτική ογκολογία μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI)

Μοιραστείτε το

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ) διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Τεχνολογία και κλινική πρακτική στη νέα εποχή της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας», η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 11:00 – 14:00 στο Θέατρο ΕΛΕΡ (ΕΛΕΝΗ ΕΡΗΜΟΥ), Φρυνίχου 10 στην Πλάκα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, σε συνεργασία με την Β’ Ακτινοθεραπευτική Ογκολογική Κλινική του θεραπευτηρίου «Metropolitan».

Σκοπός της Ημερίδας είναι να αναδείξει τις Τεχνολογικές Εξελίξεις στην Ακτινοθεραπευτική ογκολογία μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και τις σύγχρονες Κλινικές Εφαρμογές στην Ακτινοθεραπευτική ογκολογία. 

Ο ρόλος της Ε.Α.Ε. στην Τεχνητή Νοημοσύνη

H Eλληνική Aντικαρκινική Eταιρεία είναι η μεγαλύτερη ιατροκοινωνική οργάνωση, όπου εδώ και 66 χρόνια είναι δίπλα στους ασθενείς και φροντιστές τους με αδιάκοπες παρεμβάσεις για την προαγωγή της Υγείας. Η Ε.Α.Ε αφοσιωμένη από το 1958 στην καταπολέμηση του καρκίνου, συμμετέχει στα ερευνητικά προγράμματα INCISIVE & EUCAIM της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα προγράμματα αυτά στοχεύουν στη διερεύνηση των δυνατοτήτων που παρέχουν τα νέα εργαλεία της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) για την ενίσχυση των υφιστάμενων συστημάτων απεικόνισης για περιπτώσεις καρκίνου. Οι πλατφόρμες βασίζονται σε αλγόριθμους Τεχνητής Νοημοσύνης για την δημιουργία μίας συλλογής δεδομένων από απεικονιστικές μεθόδους που σχετίζονται με τη διάγνωση, την πρόβλεψη και την παρακολούθηση πλήθους κακοηθειών. Η Ε.Α.Ε. συμμετέχει κυρίως με μαστογραφίες ως πάροχος μεγάλων δεδομένων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα και διαδικτυακά μέσω ΖΟΟΜ στον σύνδεσμο https://bit.ly/eae-imerida2024

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.