Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δημόσια Νοσοκομεία: Συνθήκες χάους σε εφημερίες, επείγοντα από την έλλειψη τραυματιοφορέων

Μοιραστείτε το

Σε πανελλαδική στάση εργασίας προχωρούν αύριο, Τετάρτη 2/11, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, από τις 11.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι, με ταυτόχρονη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 13.00.

Στο επίκεντρο των αιτημάτων των εργαζόμενων βρίσκεται η δραματική έλλειψη τραυματιοφορέων για την διαχείριση ασθενών τόσο κατά την υποδοχή τους στα εφημερεύοντα νοσοκομεία και στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, όσο και εντός των νοσοκομείων για τις ανάγκες της νοσηλείας τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει ότι σήμερα οι τραυματιοφορείς στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας δεν ξεπερνούν τους 2.200, την ώρα που οι οργανικές θέσεις που προβλέπεται ότι έπρεπε να έχουν πληρωθεί για να λειτουργούν κανονικά είναι υπερδιπλάσιες και φτάνουν τις 5.000.

Η απουσία τραυματιοφορέων εκθέτει σε σοβαρό κίνδυνο ασθενείς εντός και εκτός νοσοκομείων και προκαλεί χάος στα νοσοκομεία ειδικά τις ημέρες που εφημερεύουν και λειτουργούν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, όπως τονίζεται.

Ταυτόχρονα και για τις τακτικές λειτουργίες των νοσοκομείων αναγκάζονται να παίζουν τον ρόλο τραυματιοφορέα γιατροί, νοσηλευτές, security, καθαρίστριες, ακόμη και συνοδοί ασθενών, προκαλώντας μεγάλες καθυστερήσεις στις διαγνωστικές εξετάσεις και την εξέλιξη της νοσηλείας τους. Σαν αποτέλεσμα, οι ασθενείς παραμένουν στις κλινικές και καθυστερούν να πάρουν εξιτήριο, αυξάνοντας τα νοσήλεια και τα ράντζα στους διαδρόμους.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.