Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Le Soir & La Repubblica για Qatar Gate: Η Καϊλή παραδέχθηκε πως ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τη βαλίτσα με τα χρήματα

Μοιραστείτε το

Στην αποκάλυψη πως ο η Εύα Καϊλή την ημέρα που συνελήφθη ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, επικοινώνησε με τον πατέρα της και του ζήτησε να κρύψει χρήματα, προσχωρού τα βελγικά Μέσα. Η εφημερίδα Le Soir που αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή το Qatar Gate υποστηρίζει πως έχει στη διάθεσή της μέρος της κατάθεσης της Ελληνίδας πολιτικού στην οποία γίνεται λόγος για τις επαφές που είχε λίγες ώρες πριν βρεθεί και η ίδια στα χέρια των βελγικών Αρχών.

Οπως σημειώνεται, λοιπόν, μετά τη σύλληψη Τζόρτζι η Καϊλή φέρεται να επικοινώνησε με τέσσερα άτομα. Το ένα από αυτά ήταν ο πατέρας της από τοξ οποίο ζήτησε να κρύψει χρήματα. Σημειώνεται πως λίγο αργότερα και εκείνος εντοπίστηκε από τις Αρχές, να προσπαθεί να διαφύγει με μία βαλίτσα γεμάτη χρήματα. Παράλληλα, αναφέρει το δημοσίευμα, η κ. Καϊλή είχε επικοινωνία τόσο με τον Αντόνιο Παντσέρι, όσο και με δύο ακόμη Ευρωβουλευτές που δεν κατονομάζονται.

Αναφέρεται, δε και επιβεβαιώνεται και από την ιταλική La Repubblica, πως η Εύα Καϊλή γνώριζε τις δραστηριότητες του Φραντσέσκο Τζόρτζι με τον Παντσέρι, όπως ήταν εν γνώσει της πως στο σπίτι της υπήρχαν βαλίτσες με χρήματα. «Είναι αλήθεια, ήξερα για τις δραστηριότητες του κ. Παντσέρι. Και ήξερα ότι στο σπίτι μου υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες χρήματα» αναφέρουν τα πρακτικά σύμφωνα με τους Ιταλούς.

Απολογείται στις 22 Δεκεμβρίου

Την ερχόμενη Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, είναι ποργραμματισμένη η απολογία της Καϊλή και εκεί αναμένεται να αποφασιστεί αν θα παραταθεί ή όχι η κράτησή της. Θα εξαρτηθεί από τις εξηγήσεις που θα δώσει η ίδια στις Αρχές, ενώ όπως έχει διαρρεύσει θα επιχειρήσει να διαχωρίσει τη θέση της από τις δραστηριότητες του Τζόρτζι.

Ανοίγει η βεντάλια των υπόπτων

Την ίδια στιγμή αυξάνονται τα πρόσωπα που φέρονται να έχουν εμπλοκή στο Qatargate. Χθες, εξάλλου, η «Le Soir» ανέφερε πως ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπεν Σαμίχ Αλ Μαρί, ο οποίος βρίσκεται σε αυτή τη θέση από τον Οκτώβριο του 2021, φέρεται να είχε στενή επαφή με το Ευρωκοινοβούλιο.

Μάλιστα σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, είναι πολύ πιθανό στο αμέσως επόμενο διάστημα με την υπόθεση να εμπλακεί ένας ακόμη Ευροωβουλετής από τις χώρες της Νότιας Ευρώπης, που ωστόσο δεν είναι Ελληνας ή Ιταλός.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.