ΕΛΑΣ: Πλήγμα για την ελληνική εξωτερική πολιτική η συμφωνία Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας-Πακιστάν
- Η κοινή αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την ελληνική εξωτερική πολιτική.
- Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους Patriot στη Σαουδική Αραβία ακολουθούνται από στρατηγικές συμφωνίες με την Τουρκία.
- Η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει την ενεργητική εξωτερική πολιτική, ενεργώντας ως πρόθυμος σύμμαχος, σε αντίθεση με την περίοδο 2015-2019.
«Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία ακολουθούνται πλέον από ένα μεγαλοπρεπές “άδειασμα” από τη σαουδαραβική ηγεσία η οποία υπογράφει στρατηγικές συμφωνίες με την Τουρκία», σημειώνει, υπογραμμίζοντας πως «το “όφελος” για την Ελλάδα είναι η επικίνδυνη εμπλοκή μας -εκτός ομπρέλας διεθνών οργανισμών- στην κρίση που έχει ξεσπάσει στην περιοχή, εξέλιξη για την οποία ο Αλέξης Τσίπρας έχει προειδοποιήσει από το 2021 και η ΕΛΑΣ υπενθύμισε προσφάτως».
Τι προβλέπει η Συμφωνία της Μέκκας: Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Πακιστάν ενώνουν δυνάμεις με το βλέμμα στο Ιράν
«Δυστυχώς, οι εποχές που η Ελλάδα ήταν αυτή που καθιέρωνε πολυμερή σχήματα συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, έχουν περάσει. Η χώρα μας με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη έχει εγκαταλείψει την ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της περιόδου 2015-2019 και κινητοποιείται μόνο στη λογική του πρόθυμου και δεδομένου συμμάχου», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.
Σχετικά Άρθρα
07/08/2026 - 21:19
07/08/2026 - 21:11
Δείτε επίσης