Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Απίστευτο! Πως με Νέα Δημοκρατία το ρεύμα αυξήθηκε 800% σε μόλις 3 χρόνια!

Μοιραστείτε το

Τα αποκαλυπτικά νούμερα που δείχνουν την αισχροκέρδεια της ΔΕΗ τα τελευταία τρία χρόνια με τις ευλογίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τρομακτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν σημειωθεί τα τελευταία τρία χρόνια, από τη μέρα δηλαδή που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση. Μάλιστα μέσα στην αναμπουμπούλα με την περιβόητη «αναστολή» της ρήτρας αναπροσαρμογής που τελικά ενσωματώθηκε στους λογαριασμούς, έγινε και νέα αύξηση που ξεπέρασε το 800% σε σχέση με όσα ίσχυαν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε το 2019 την τιμή κιλοβατώρας στο οικιακό τιμολόγιο Γ1 σε 0,0946 ευρώ. Η ΝΔ με το «καλημέρα», δύο μόλις μήνες μετά τις εκλογές, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2019, ανέβασε την τιμή σε 0,11058 ευρώ/kwh (αύξηση 17%).

Τη Δευτέρα όμως απογείωσε την τιμή η οποία ανέρχεται σε 0,486/kwh. Η αύξηση σε σχέση με το 2019 είναι τεράστια καθώς έφτασε το 414%.

Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερο στο αντίστοιχο πάγιο που μέσα σε μόλις τρία χρόνια έχει αυξηθεί πάνω από 820%. Έτσι, εκεί που οι καταναλωτές πλήρωναν επί ΣΥΡΙΖΑ 1,52 ευρώ το τετράμηνο στη ΔΕΗ, πλέον θα πληρώνουν τα 14 ευρώ. Η ΝΔ είχε δείξει τις προθέσεις τον Σεπτέμβριο του 2019, καθώς πήγε στο 1,69 ευρώ/τετράμηνο το πάγιο (+11,2%) για μονοφασικές παροχές. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια περιόδο μείωσε στο μισό την έκπτωση συνέπειας που υπήρχε επί ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΗ ΡΕΥΜΑ
ΔΕΗ ΡΕΥΜΑ

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία ανέδειξε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος.

 


avgi.gr
 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.