Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κυβέλη Χατζηευστρατίου: Θετικό το αλκοτέστ της πρώην νικήτριας του GNTM που παρέσυρε και σκότωσε μοτοσικλετιστή

Μοιραστείτε το

Θετική σε αλκοτέστ βρέθηκε η νικήτρια του GNTM Κυβέλη Χατζηευστρατίου, η οποία τα ξημερώματα της 12ης Οκτωβρίου παρέσυρε με το αυτοκίνητό της μηχανάκι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 60χρονος οδηγός του.

Σε σοκ ο πατέρας της πρώην παίκτριας του GNTM που εμπλέκεται σε θανατηφόρο τροχαίο

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, το ποσοστό του αλκοόλ που ανιχνεύθηκε ήταν διπλάσιο από το όριο, με αποτέλεσμα η 20χρονη να απειλείται πλέον με μεγάλες ποινικές κυρώσεις. Πηγές αναφέρουν, ότι η συγκέντρωση αιθυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα) στο αίμα της 20χρονης το μοιραίο ξημέρωμα ήταν 1,02 γραμμάρια ανά λίτρο, όταν το όριο είναι το 0,50 gr/l.

Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα του δεύτερου τεστ, που διενεργήθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ), ενώ το πρώτο ήταν 1,09 gr/l. Ωστόσο νομικά λαμβάνεται υπ΄ όψιν το δεύτερο δείγμα.

Το υψηλό ποσοστό αιθυλικής αλκοόλης στο αίμα του μοντέλου, σε συνδυασμό με την υπαιτιότητα της 20χρονης, καθώς ο οδηγός της μοτοσικλέτας είχε προτεραιότητα στο συγκεκριμένο σημείο, στη διασταύρωση των οδών Πιπίνου και Αριστοτέλους, είναι πιθανό να την θέσουν αντιμέτωπη ακόμη και με κακουργηματική κατηγορία που επισύρει κάθειρξη πολλών ετών.

Ειδικότερα, με την τροποποίηση του νόμου για την επικίνδυνη οδήγηση το 2019, όποιος οδηγεί όχημα μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος ή χρήσης ναρκωτικών ουσιών, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου. Ακόμη αφαιρείται η άδεια οδήγησης για τουλάχιστον δύο χρόνια ενώ επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο.

Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία που συμβουλεύονται ιατροδικαστές, όταν ένα άτομο βρεθεί θετικό σε εξέταση αιθυλικής αλκοόλης στο αίμα σε ποσοστό 0,50 έως 1,50 gr/l, τότε το άτομο αρχίζει να έχει αστάθεια κινήσεων, διαταραχή ισορροπίας σε όρθια θέση, δυσαρθρία, διαταραχή λόγου και εκφοράς του και διαταραχή συμπεριφοράς. Βέβαια υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συντελούν στο βαθμό επιρροής του αλκοόλ στον οδηγό, όπως πόση ώρα πριν το κατανάλωσε, αν είχε φάει, ποιο είναι το βάρος του και άλλοι. Οι επιπτώσεις αυτές γίνονται πιο έντονες, όσο το ποσοστό αιθυλικής αλκοόλης προσεγγίζει το 1,50 γρ/λτ, ενώ υπάρχει μεγάλη διαφορά στην οδηγική συμπεριφορά μεταξύ 0,50 με 1 γρ/λτ και 1 με 1,50 γρ/λτ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.