Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Twitter: Αυξάνει το όριο αναρτήσεων σε 10.000 χαρακτήρες αλλά όχι για όλους

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Twitter εισάγει τέτοιου είδους χαρακτηριστικά

Μοιραστείτε το

Οι συνδρομητές του Twitter Blue έχουν τώρα τουλάχιστον 10.000 χαρακτήρες για τα tweets τους και υποστήριξη για έντονη και πλάγια μορφοποίηση κειμένου. Η ανακοίνωση έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου το όριο χαρακτήρων για το Twitter Blue αυξήθηκε για πρώτη φορά από του 280 χαρακτήρες σε 4.000 τον Φεβρουάριο. Στόχος είναι το Twitter να μπορέσει να ανταγωνίστει το Substack, το οποίο βρέθηκε πρόσφατα στο στόχαστρο του Έλον Μασκ.

Αυτή, σύμφωνα με το «The Verge», δεν είναι η πρώτη φορά που το Twitter εισάγει τέτοιου είδους χαρακτηριστικά. Η εταιρεία – υπό την προηγούμενη ηγεσία της – δοκίμαζε τη λειτουργία Notes για συγγραφείς και είχε αγοράσει προηγουμένως την εταιρεία ενημερωτικών δελτίων Revue το 2021, η οποία λειτουργούσε ως αντίπαλος της Substack. Ωστόσο, και τα δύο αυτά προγράμματα καταργήθηκαν αργότερα από τον Έλον Μασκ.

 

Επίσης, το Twitter έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις του να ανταγωνιστεί υπηρεσίες όπως το Substack. Η εταιρεία μετονόμασε πρόσφατα τη λειτουργία «Super Follows» – η οποία επιτρέπει στους χρήστες να εγγραφούν σε μεμονωμένους λογαριασμούς για να έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο – σε «Subscriptions», διαφημίζοντάς τη μαζί με το νέο όριο χαρακτήρων και τις επιλογές μορφοποίησης ως μέσο για τους δημιουργούς να κερδίζουν εισόδημα απευθείας μέσω του Twitter.

Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε, επίσης, ότι το Twitter δεν θα παίρνει τα χρήματα που κερδίζουν οι δημιουργοί μέσω των συνδρομών για τους επόμενους 12 μήνες. Η νομισματοποίηση μέσω των συνδρομών είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στους χρήστες στις ΗΠΑ.

Η προσπάθεια να δελεάσει τους δημιουργούς με νέα εργαλεία και ελκυστικούς όρους νομισματοποίησης είναι λιγότερο εχθρική από τις πρόσφατες προσπάθειες του Twitter να υπονομεύσει τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, το Twitter άρχισε να μπλοκάρει τους χρήστες του Substack από το να ενσωματώνουν tweets στις δημοσιεύσεις τους, ενώ αργότερα μπλόκαρε σχεδόν κάθε εμπλοκή σε tweets που περιείχαν συνδέσμους προς το Substack και τα χαρακτήρισε ως «δυνητικά spam ή μη ασφαλή». Λίγες ημέρες αργότερα, το Twitter πήρε πίσω τον περιορισμό του, ενώ το Substack εισήγαγε μια νέα λειτουργία τύπου Notes που πρόσθεσε στοιχεία που μοιάζει με το Twitter.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.