Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Το iPhone 12 ενδέχεται να παραβιάζει τα όρια ακτινοβολίας – «Στοπ» πωλήσεων στη Γαλλία

Μοιραστείτε το

Το Βέλγιο ανακοίνωσε σήμερα πως θα εξετάσει τους ενδεχόμενους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με το iPhone 12 της Apple. Προχθές, Τρίτη, η γαλλική Εθνική Υπηρεσία Συχνοτήτων (ANFR) ζήτησε από την Apple να σταματήσει τις πωλήσεις του iPhone 12 στη Γαλλία αφού δοκιμές έδειξαν πως ο Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης (SAR) του τηλεφώνου -δείκτης του ρυθμού απορρόφησης της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων από τους ιστούς του ανθρώπινου σώματος- είναι υψηλότερος από το επιτρεπόμενο.

Η Apple ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, πως το iPhone 12, το οποίο κυκλοφόρησε το 2020, έχει πιστοποιηθεί από πολλούς διεθνείς οργανισμούς ότι τηρεί τις προδιαγραφές για την ακτινοβολία και πως η εταιρεία αμφισβητεί τα ευρήματα της Γαλλίας.

Ωστόσο η κίνηση του Παρισιού να σταματήσει τις πωλήσεις του iPhone 12 μέχρι η Apple να διορθώσει τα ζητήματα με την ακτινοβολία που εντοπίσθηκαν σε δύο δοκιμές, δημιουργεί την προοπτική για περαιτέρω απαγορεύσεις στην Ευρώπη.

«Είναι καθήκον μου να εξασφαλίσω ότι όλοι οι πολίτες … είναι ασφαλείς», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ματιέ Μισέλ, βέλγος υφυπουργός Ψηφιοποίησης.

«Απευθύνθηκα γρήγορα στην IBPT-BIPT (ρυθμιστική αρχή) για να ζητήσω μια ανάλυση για ενδεχόμενους κινδύνους από το προϊόν», δήλωσε ο Μισέλ, προσθέτοντας ότι ζήτησε επίσης από τη ρυθμιστική αρχή να εξετάσει, σε μετέπειτα στάδιο, όλα τα smartphones της Apple, καθώς και συσκευές άλλων κατασκευαστών.

Εξάλλου η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα πως θα εξετάσει για τη γερμανική αγορά τις ανησυχίες για την ακτινοβολία του iPhone 12 όταν η έρευνα της Γαλλίας θα έχει προχωρήσει αρκετά και πρόσθεσε πως η διαδικασία στη Γαλλία θα καθοδηγήσει την Ευρώπη ως σύνολο.

«Η αρμόδια γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία βρίσκεται σε στενή επαφή με την αρμόδια αρχή στη Γαλλία», δήλωσε η γερμανική ρυθμιστική αρχή στο Ρόιτερς.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.