Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ο Ελον Μασκ σκέφτεται να καταργήσει το Twitter στην Ευρώπη

Μοιραστείτε το

Ο Ελον Μασκ εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), στην Ευρώπη, ως απάντηση σε έναν νέο κανονισμό που ισχύει για τις διαδικτυακές πλατφόρμες, αναφέρει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Insider.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας έχει συζητήσει την πιθανότητα να αφαιρέσει τη διαθεσιμότητα της εφαρμογής στην Ευρώπη ή να μπλοκάρει τους χρήστες που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε τον Αύγουστο την Πράξη Ψηφιακών Υπηρεσιών (DSA), η οποία θέτει κανόνες για την πρόληψη της διάδοσης επιβλαβούς περιεχομένου, την απαγόρευση ή τον περιορισμό ορισμένων πρακτικών στόχευσης χρηστών και την ανταλλαγή ορισμένων εσωτερικών δεδομένων με ρυθμιστικές αρχές και σχετικούς ερευνητές, μεταξύ άλλων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε τον Μασκ πως έχει ενδείξεις ότι η πλατφόρμα χρησιμοποιούταν για τη διάδοση παράνομου περιεχομένου και παραπληροφόρησης, σχετικά με την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Insider, η πλατφόρμα πιθανότατα παραβιάζει ήδη την DSA.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.