Κυριακή, 14 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Google Doodle: Αφιερωμένο στην Eunice Newton Foote που ανακάλυψε το «φαινόμενο του θερμοκηπίου»

Μοιραστείτε το

Με ένα διαδραστικό doodle τιμά τη Eunice Newton Foote σήμερα, Δευτέρα (17/06) η Google την επιστήμονα που πρώτη ανακάλυψε το “φαινόμενο του θερμοκηπίου” και έστρεψε το ενδιαφέρον του κόσμου στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Η Eunice Newton Foote ήταν η πρώτη που ανακάλυψε τις ανησυχητικές επιπτώσεις του διοξειδίου του άνθρακα για την ατμόσφαιρα το 1856. Σήμερα, αυτό είναι γνωστό ως το “φαινόμενο του θερμοκηπίου“.

Σύγκρινε τις θερμοκρασίες του ατμοσφαιρικού αέρα με τις θερμοκρασίες διαφόρων αερίων όταν θερμαίνονται και παρατήρησε ότι σε σύγκριση με τον ατμοσφαιρικό αέρα, το CO2 και οι υδρατμοί θερμαίνονται περισσότερο και χρειάζονταν πολύ περισσότερο χρόνο για να κρυώσουν πάλι.

Όταν η ακτινοβολία του ήλιου αποροφάται από τη Γη, ένα μέρος της επανεκπέμπεται ως υπέρυθρη ακτινοβολία. Αέρια όπως το COαπορροφούν θερμότητα και την αντανακλούν πίσω στη Γη, δημιουργώντας το “φαινόμενο του θερμοκηπίου”. Με την πάροδο του χρόνου, τα υψηλά επίπεδα αυτών των αερίων θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρά μας, ανεβάζουν τη θερμοκρασία της Γης.

Eunice Newton Foote

 

Η έρευνά της μάλιστα αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό για σχεδόν 100 χρόνια. Η Foote ήταν το πρώτο άτομο που έστρεψε το ενδιαφέρον στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν το έργο της με την ελπίδα να κατανοήσουν και να βελτιώσουν τη ζωή στη Γη.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.