Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Apple: Επιστρέφει στο iOS 16 η σήμανση για το ποσοστό της μπαταρίας

Μοιραστείτε το

Το iOS 16 θα διατεθεί για τους κατόχους των τωρινών και νέων μοντέλων iPhone και ήδη η Apple δείχνει πως θα απαντήσει σε κάποια αιτήματα χρηστών που υπάρχουν (σε μορφή παραπόνου) εδώ και αρκετό καιρό.

Πριν από μερικές ώρες διατέθηκε η πέμπτη δοκιμαστική έκδοση του νέου λειτουργικού, έτσι ώστε να πειραματιστούν μαζί της όσοι ενδιαφέρονται. Όπως φαίνεται λοιπόν, το θέμα της ένδειξης της μπαταρίας βρίσκει μια λύση μετά από καιρό, αν και προς το παρόν έχει αρκετά προβλήματα. Για όσους είχαν παλαιότερες συσκευές iPhone θα θυμούνται πως το ποσοστό της μπαταρίας που απέμενε στη συσκευή εμφανιζόταν στο επάνω αριστερά μέρος της οθόνης.

Με την κυκλοφορία του iPhone X, ωστόσο, και την τοποθέτηση των αισθητήρων στο σχετικό notch, όλες οι ενδείξεις στο επάνω μέρος πιέστηκαν και κάποιες εξαφανίστηκαν. Έτσι, τα τελευταία χρόνια, όποιος κάτοχος iPhone ήθελε να μάθει πόση ενέργεια έχει ακόμη η μπαταρία του έπρεπε να σύρει το δάχτυλο από το πάνω μέρος της οθόνης προς τα κάτω και να εμφανίσει το Control Center.

Για το iOS 16, η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε να ενσωματώσει την αναφορά του ποσοστού μέσα στο εικονίδιο της μπαταρίας που συνεχίζει να βρίσκεται στο επάνω δεξί μέρος. Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως λόγω των πολλών ενδείξεων που είναι η μία πάνω στην άλλη, για να φανεί καθαρά το ποσοστό, αναγκαστικά η μπαταρία δείχνει πάντα μια μπάρα πράσινη γεμάτη και μέσα υπάρχει ο αριθμός. Και εδώ αρκετοί είναι αυτοί που σημειώνουν πως αυτή η απόφαση είναι αρκετά διαφορετική από τα όσα ξέραμε και έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μπερδευτούν οι καταναλωτές.

Για όσους έχουν, δε, προβλήματα με την ανάγνωση κάτι τέτοιο κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα, ενώ φαίνεται πως δεν έχει προβλεφθεί μέχρι στιγμής τι θα συμβεί στην περίπτωση που ο χρήστης τοποθετήσει μια εικόνα με λευκό background. Λόγω της φύσης της ένδειξης που είναι με λευκά γράμματα, ουσιαστικά με αυτήν την επιλογή, εξαφανίζεται.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.