Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πότε λήγει και ποια προνόμια χάνονται - «Παγώνει» για τους εμβολιασμένους που νοσούν

Ζήτημα ημερών είναι, σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, η ανακοίνωση για τη διάρκεια ισχύος επτά μηνών του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλους τους πολίτες.

Τι πρέπει να κάνουμε αν κολλήσουμε ή έρθουμε σε επαφή με κρούσμα - Νέες οδηγίες από ΕΟΔΥ

Νέο πρωτόκολλο καραντίνας ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό και όσους νοσούν ή έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα, οι οποίες είναι διαφορετικές ανάλογα με το αν κάποιος είναι ανεμβολίαστος ή εμβολιασμένος με μία, δύο ή τρεις δόσεις ενώ νέες οδηγίες ισχύουν και για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Κορωνοϊός: Οι εμβολιασμένοι που νόσησαν είναι πιο προστατευμένοι απέναντι στις μεταλλάξεις

Οι άνθρωποι που έχουν τόσο αρρωστήσει από κορωνοϊό όσο και εμβολιαστεί στη συνέχεια έχουν καλύτερης ποιότητας αντισώματα έναντι των νεότερων παραλλαγών που προκαλούν Covid-19 και έτσι έχουν πιο αποτελεσματική προστασία έναντι όσων έχουν μόνο είτε εμβολιαστεί είτε μολυνθεί από τον ιό, σύμφωνα με μία νέα αμερικανι

Κορωνοϊός: Αυξημένος ο κίνδυνος θανάτου μέχρι και 12 μήνες μετά από βαριά νόσηση

Οι άνθρωποι πού πέρασαν σοβαρή Covid-19, στη συνέχεια αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Αυτό δείχνει για πρώτη φορά μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία ο κίνδυνος είναι πιο αυξημένος για τους κάτω των 65 ετών, κάτι μάλλον απρόσμενο.

Κορωνοϊός: Πόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για σοβαρή νόσηση με την αύξηση του σωματικού βάρους

Έχει παρατηρηθεί από νωρίς ότι η παχυσαρκία αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για σοβαρή νόσηση και θάνατο από COVID-19. Μια πρόσφατη μελέτη όμως, που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό The Lancet Diabetes & Endocrinology, καταδεικνύει ότι ο κίνδυνος αυξάνεται ήδη όταν ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ, BMI) είνα

Subscribe to νόσηση