Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σαρηγιάννης: Πιθανό να φτάσουμε τα 80.000 κρούσματα την ημέρα

Κορύφωση του νέου κύματος πανδημίας περίπου στις 20 Ιανουαρίου με 65.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως κατά μέσο όρο, "δείχνουν" τα μοντέλα του καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Σαρηγιάννης: Μπορεί να δούμε έως και 60.000 κρούσματα μέχρι τις 10 Γενάρη

«Είναι δεδομένο ότι είμαστε σε μια αυξητική τάση της εξέλιξης της μετάλλαξης Ομικρον», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα των μέτρων που ξεκινούν σήμερα, θα φανεί σε περίπου 10 ημέρες.

Δημοσθένης Σαρρηγιάννης: Γενικό lockdown από 3 Ιανουαρίου και για ένα μήνα

Τη βεβαιότητά του ότι η χώρα δεν θα αποφύγει το καθολικό lockdown εξαιτίας της δυναμικής που αναπτύσσει η μετάλλαξη Όμικρον του κορoνοϊού εξέφρασε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος από την αρχή της πανδημίας προβλέπει τις εξελίξεις με βάση πολυπαραγοντικά μαθ

Τούντας: Πιθανό να χρειαστούμε και τέταρτη δόση, τρεις μήνες μετά την αναμνηστική

Την ώρα που η παραλλαγή Όμικρον καλπάζει στην Ευρώπη προκαλώντας τεράστια ανησυχία έχει ξεκινήσει η συζήτηση ακόμη και για την ανάγκη μίας τέταρτης δόσης εμβολίου, κάτι στο οποίο προχωράει ήδη το Ισραήλ.

Σαρηγιάννης: 4.000 νεκροί από κορωνοϊό έως τέλος του χρόνου

Ακόμη και 120 νεκρούς την ημέρα προέβλεψε για το αμέσως επόμενο διάστημα ο καθηγητής Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης προσθέτονας οτι η κορύφωση των θανάτων από κορωνοϊό θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου.

Σαρηγιάννης: Κορύφωση κρουσμάτων τον Δεκέμβριο με 9.500 την ημέρα

Στα αίτια που έχουν συμβάλλει στην ευρεία διασπορά του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ενώ έκανε λόγο και για μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τον Δεκέμβριο.

Κορωνοϊός: Εφιαλτικές προβλέψεις για 10.000 κρούσματα - «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» στο Γεννηματάς

Τρομάζουν οι προβλέψεις σχετικά με το νέο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για 9000-10.000 νέα κρούσματα ημερησίως μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σαρηγιάννης: Χωρίς κενή ΜΕΘ η Θεσσαλονίκη μέχρι μέσα Νοεμβρίου

Δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία των κρουσμάτων, αλλά και των διασωληνωμένων έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή καταγράφεται «ρεκόρ πανδημίας» σε επίπεδο διασποράς.

Subscribe to Δημοσθένης Σαρηγιάννης