Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σέρρες: Γέννησε έγκυος στην οποία είχαν χορηγηθεί μονοκλωνικά αντισώματα

Με φυσιολογικό τοκετό γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι μία έγκυος που νόσησε με κορωνοϊό και οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών της είχαν χορηγήσει μονοκλωνικά αντισώματα. Η γυναίκα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό, και όπως είπε μιλώντας στο Mega ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομ

Μετάλλαξη Ομικρον: Ανίσχυρα τα μονοκλωνικά αντισώματα, δείχνουν οι πρώτες μελέτες

Σχεδόν όλα τα μονοκλωνικά αντισώματα που έχουν αναπτυχθεί και χρησιμοποιηθεί έως τώρα για την αποτροπή της σοβαρής λοίμωξης Covid-19, φαίνονται να μην έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα έναντι της νέας μετάλλαξης Ομικρον, σύμφωνα με τις πρώτες εργαστηριακές (όχι κλινικές) μελέτες.

Σέρρες: Γέννησε η πρώτη έγκυος που είχε λάβει θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα

Ευτυχές τέλος είχε η περιπέτεια της πρώτης εγκύου στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών στην οποία οι γιατροί είχαν χορηγήσει μονοκλωνικά αντισώματα στο τρίτο τρίμηνο της κύησης μετά από τη νόσησή της με Covid-19.

ΗΠΑ: Η FDA εγκρίνει τη χρήση κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων της AstraZeneca

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε τη χρήση του κοκτέιλ αντισωμάτων AstraZeneca (AZN.L) για την πρόληψη λοιμώξεων από την COVID-19 σε άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα ή ιστορικό σοβαρών παρενεργειών από τα εμβόλια 

Μονοκλωνικά αντισώματα: Διευρύνονται οι δικαιούχοι, τα έλαβαν 40 ασθενείς

Στη διεύρυνση των ομάδων των ασθενών με κορωνοϊό που δικαιούνται τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, προχωρά η αρμόδια Επιτροπή. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για μεγάλη ζήτηση της θεραπείας, φαίνεται ότι τελικά δεν χορηγείται με τους αναμενόμενους ρυθμούς.

Μονοκλωνικά αντισώματα: Ανοιξε η πλατφόρμα - Πότε χορηγούνται και ποιοι έχουν προτεραιότητα

Ξεκινά προσεχώς η χορήγηση 2.000 θεραπειών μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα που πραγματοποίησε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ενημέρω

Μονοκλωνικά αντισώματα: Μελέτη αποδεικνύει την προληπτική τους δράση έναντι του κορονοϊού

Μία δόση ενός αντισώματος REGEN-COV μειώνει την πιθανότητα ενός μη μολυσμένου ατόμου να προσβληθεί από τον κορονοϊό κατά 81,6% μέχρι και για οκτώ μήνες μετά τη λήψη του φαρμάκου, σύμφωνα με με κλινική μελέτη που παρουσίασε η εταιρεία Regeneron.

Στην Ελλάδα σήμερα τα μονοκλωνικά αντισώματα: Ποιοι ασθενείς μπορούν να τα κάνουν

Ερχονται σήμερα Τρίτη 9 Νοεμβρίου οι πρώτες παρτίδες μονοκλωνικών αντισωμάτων στην Ελλάδα. Την παραλαβή των 2.000 δόσεων μονοκλωνικών αντισωμάτων θα κάνει το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ).

ΠΟΥ: Σε ποιους ασθενείς συστήνεται «κοκτέιλ» μονοκλωνικών αντισωμάτων

Την συνδυαστική θεραπεία των δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων(casirivimab και imdevimab) για δύο συγκεκριμένες ομάδες ασθενών με Covid-19 πρότεινε μια διεθνής επιτροπή ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε τη: εκείνους με μη σοβαρή νόσο που όμως αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να χρειαστούν τελικά νοσηλεία, καθώς και

Η ΕΕ υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε συμβόλαιο με την GlaxoSmithKline για την προμήθεια έως 220.000 δόσεων της ερευνητικής θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων sotrovimab κατά της COVID-19, όπως ανέφερε σήμερα.

Ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα για τον πόλεμο με τον κορωνοϊό - Πράσινο φως για νέο μονοκλωνικό αντίσωμα

Ο Αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων έδωσε έγκριση στο μονοκλωνικό αντίσωμα των εταιρειών Vir Biotechnology και GSK για την αντιμετώπιση της ήπιας έως μέτριας βαρύτητας νόσου COVID-19 σε ασθενείς ηλικίας άνω των 12 ετών.

Πρόεδρος ΕΟΦ: Ελπίδες από τα μονοκλωνικά αντισώματα - Ξεκινούν δοκιμές στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που κατάφερε να εξασφαλίσει την ένταξη Ελλήνων ασθενών με κορωνοϊό στα πρωτόκολλα της πειραματικής θεραπείας με το κοκτέιλ των μονοκλωνικών αντισωμάτων, της εταιρείας Regeneron, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Δημήτρη Φιλίππου.

Covid-19: Τα μονοκλωνικά αντισώματα θα είναι η σωτηρία;

Κλινικές δοκιμές στους ανθρώπους του κοκτέιλ αυτού των αντισωμάτων βρίσκονται σε προετοιμασία και μία θεραπεία θα μπορούσε να είναι έτοιμη πριν από το τέλος του έτους, δήλωσε στο AFP ο Sunney Xie, επικεφαλής της έρευνας και διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας στην Γενετική του Πανεπιστημίου του Πεκίνου

Subscribe to μονοκλωνικά αντισώματα