Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το Metropolitan General τιμά την Ημέρα της Γυναίκας με προσφορά προληπτικών ελέγχων μαστού

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας (8 Μαρτίου 2021) είναι αφιερωμένη στις γυναίκες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά της πανδημίας καθώς αποτελούν την πλειονότητα των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Το μήνυμα του Τσίπρα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (video)

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ανάρτηση στα προσωπικά του προφίλ στα social media, με την οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι σήμερα «τιμούμε αυτές που οραματίστηκαν μια νέα ανθρωπότητα δικαιοσύνης και ισότητας».

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Σύζυγοι, μητέρες στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού

Η 8η Μαρτίου, καθιερωμένη ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, είναι εφέτος ημέρα πολέμου με τον αόρατο και πολύ επικίνδυνο εχθρό, τον SARS-CoV2 . Σε αυτό τον πόλεμο οι εορτάζουσες είναι στην πρώτη γραμμή, ως νοικοκυρές, σύζυγοι, μητέρες, εργαζόμενες.

Γκουτέρες για Ημέρα της γυναίκας: Ο κορωνοϊός έχει διαγράψει δεκαετίες προόδου για την ισότητα των φύλων

Η ανάκαμψη από την πανδημία είναι η ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μας γενεές αποκλεισμού και ανισότητας και είναι η στιγμή να οικοδομήσουμε ένα μέλλον ισότητας και αυτή είναι η δουλειά όλων μας και προς όφελος όλων, προτάσσει σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο Αντόνιο Γκουτέρες.

«Ο φίλος μου κράταγε τα χέρια και τα πόδια μου και ο συνάδελφός του με βίαζε»

Πριν από περίπου δύο μήνες μία γυναίκα, η χρυσή Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου, αποφάσισε να προχωρήσει σε μία γενναία αποκάλυψη για την σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί πριν από 22 χρόνια από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τον ρόλο της γυναίκας, την οποία χαρακτηρίζει “αναντικατάστατο και εμβληματικό ανθρώπινο κεφάλαιο”, στη δημιουργία και την πρόοδο κάθε κοινωνικού συνόλου, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ημέρα της Γυναίκας: Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Πολλές ελληνικές οργανώσεις, καθώς και κόμματα της Αριστεράς, έχουν κάνει καλέσματα για συγκέντρωση στις 12:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια πορεία στις 14:00.

Κοινό μήνυμα του Δημήτρη Παπαδημούλη και της Έβελιν Ρέγκνερ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (βίντεο)

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αρμόδιος εκ μέρους του Ευρωκοινοβουλίου για θέματα Ισότητας και Διαφορετικότητας, και η Πρόεδρος της Επιτροπής για τα δικαιώματα των γυναικών και ισότητας των φίλων Έβελιν Ρέγκνερ, σε κοινό βιντεοσκοπημένο μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημ

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Έξι στις δέκα εργαζόμενες έχουν δεχθεί κάποιου είδους παρενόχληση

Πριν από 111 χρόνια, το 1909, γιορτάστηκε με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ενώ δύο χρόνια αργότερα υιοθετήθηκε από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Τα Ηνωμένα Έθνη ξεκίνησαν να γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Διεθνές Γυναικείο Έτος του 1975.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2020: Ευχές και από τη Google με doodle (βίντεο)

Σήμερα, 8 Μαρτίου, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Και εορτάζεται κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.


Με αφορμή την σημερινή ημέρα η Google αφιερώνει το doodle που δημιούργησε στις γυναίκες όλου του κόσμου!

Subscribe to Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας