Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γκουτέρες: «Να κάνουμε το 2022 ένα έτος ανάκαμψης για όλους»

«Να κάνουμε το 2022 ένα έτος ανάκαμψης για όλους», τους ανθρώπους, τον πλανήτη, την ευημερία, προκειμένου να ξεπεράσει η ανθρωπότητα τις δοκιμασίες που αντιμετωπίζει, προτάσσει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

ΟΗΕ: Σε καραντίνα ο Αντόνιο Γκουτέρες μετά από επαφή με κρούσμα κορονοϊού

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες, ενημέρωσε χθες Τρίτη ότι ήρθε σε επαφή με κρούσμα του SARS-CoV-2, έναν εργαζόμενο στον οργανισμό που πλέον παρουσιάζει συμπτώματα της νόσου που προκαλεί ο ιός, και πως θα τεθεί σε απομόνωση για μερικές ημέρες, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Γκουτέρες για μετάλλαξη Ομικρον: "Άδικα, τιμωρητικά και αναποτελεσματικά τα κλεισίματα συνόρων"

Μπροστά στην παραλλαγή Όμικρον του νέου κορωνοϊού τα κλεισίματα των συνόρων είναι «βαθιά άδικα, τιμωρητικά και αναποτελεσματικά», έκρινε χθες Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες, μιλώντας για μια μορφή «απαρτχάιντ» σε βάρος της Αφρικής και καλώντας αντ’ αυτών να προτιμηθεί να γίνονται

Γκουτέρες: Ο κόσμος κατευθύνεται προς την κλιματική καταστροφή

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε σήμερα πως ο κόσμος "κατευθύνεται προς την κλιματική καταστροφή" και είπε πως οι ηγέτες της Ομάδας των 20 πλούσιων χωρών (G20) πρέπει να κάνουν περισσότερα σε πολλούς τομείς προκειμένου να βοηθήσουν τις πιο φτωχές χώρες.

Κορωνοϊός - ΟΗΕ: Να δημιουργηθεί παγκόσμιο σχέδιο εμβολιασμού

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε σήμερα από την Ομάδα των 20 (G20) την κατάρτιση «παγκόσμιου σχεδίου εμβολιασμού» για να μην μείνει κανείς πίσω στον αγώνα κατά της πανδημίας της Covid-19.

ΟΗΕ: Έκκληση Γκουτέρες να «αποφευχθεί ένας νέος ψυχρός πόλεμος»

Αντιμέτωπος με την πανδημία του κορωνοϊού, ο κόσμος χρειάζεται μια "παγκόσμια κατάπαυση του πυρός για τον τερματισμό των 'θερμών' συγκρούσεων, κάνοντας "τα πάντα για να αποφύγει έναν νέο ψυχρό πόλεμο", δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εγκαινιάζοντας την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.

Νέα πρωτοβουλία για το Κυπριακό ανήγγειλε ο Γκουτέρες

Τη σημασία της ανάπτυξης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και της αποφυγής μονομερών ενεργειών που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη μελλοντική επιτυχία των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού, υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε με την ευκαιρία την έναρξης της 75ης Συ

Ο κορωνοϊός πλήττει 1 δις άτομα με αναπηρία - Γκουτέρες: Να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους

Έκκληση στις κυβερνήσεις «να θέσουν τα άτομα με αναπηρία στο επίκεντρο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού και των προσπαθειών ανάκαμψης, να διαβουλεύονται και να συνεργάζονται μαζί τους», απευθύνει ο γεν. γραμ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

ΟΗΕ - Γκουτέρες: «Τα φτωχότερα μέλη της κοινωνίας πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοϊό και τις συνέπειές του»

«Με την πανδημία να απειλεί τόσα παιδιά, επαναλαμβάνω την επείγουσα έκκλησή μου: Ας προστατέψουμε τα παιδιά μας και ας διασφαλίσουμε την ευημερία τους» τονίζει σε μήνυμά του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Κορωνοϊός: Μία «επικίνδυνη πανδημία παραπληροφόρησης» καταγγέλλει ο επικεφαλής του ΟΗΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατήγγειλε την Τρίτη 14 Απριλίου πως η πανδημία της Covid-19 προκαλεί μια «επικίνδυνη επιδημία παραπληροφόρησης», χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένες περιπτώσεις χωρών ή μέσων ενημέρωσης.

Έκκληση ΟΗΕ για τα θύματα ενδοοικογενιακής βίας εν μέσω καραντίνας

«Για πολλές γυναίκες και κορίτσια η απειλή είναι μεγαλύτερη εκεί που θα έπρεπε να είναι πιο ασφαλείς: μέσα στα ίδια τους τα σπίτια», τονίζει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ απευθύνοντας έκκληση κατά της ενδοοικογενειακής βίας που σε κάποες χώρες παρουσιάζει ένταση εν μέσω της καραντίνας για τον νέο κορωνοϊό.

Subscribe to Αντόνιο Γκουτέρες