Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ψήφος Αποδήμων: Εγκρίθηκε με ιστορική πλειοψηφία 288 βουλευτών

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικρατείας υπερψήφισε με ονομαστική ψηφοφορία,  επί της αρχής και επί των άρθρων με - σπάνια για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα - συντριπτική πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής.

Γ. Κατρούγκαλος: "Θέλουμε οι απόδημοι να έχουν φωνή, ψήφο και δικαίωμα του εκλέγεσθαι"

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγητής στο νομοσχέδιο εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε πως "η ρύθμιση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού αποτελεί συνταγματική επιταγή από το 1975.

Πώς θα ψηφίζουν οι απόδημοι Έλληνες

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των εκτός Ελλάδας εκλογέων, ενόψει της σημερινής συζήτησης- επεξεργασίας του σχεδίου νόμου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Πέρασε με ευρύτατη πλειοψηφία η αναθεώρηση του άρθρου για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων - «Ναι» σε εκλογή ΠτΔ

Η αποσύνδεση της πρόωρης διάλυσης της Βουλής από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και η κατάργηση της σύντομης παραγραφής των υπουργικών αδικημάτων αποτελούν τις βασικότερες αλλαγές της Συνταγματικής Αναθεώρησης, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Subscribe to ψήφος αποδήμων