Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Euroleague: Νέος πρόεδρος και επίσημα ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα

Μοιραστείτε το

Η Euroleague γύρισε και επίσημα σελίδα. Για πρώτη φορά από την ίδρυση της λίγκας δεν θα είναι επικεφαλής ο Τζόρντι Μπερτομέου που αποχώρησε έπειτα από δύο και πλέον δεκαετίες, με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα να είναι και επίσημα ο πρόεδρος και τον Μάρσαλ Γκλίκμαν να αναλαμβάνει τη θέση του CEΟ, που κατείχε ο Μπερτομέου. Ενα από τα βήματα που θέλει να κάνει η νέα διοίκηση είναι και βελτίωση των σχέσεων με τη FIBA, με τον «Ντέκι» να έχει περάσει στο παρελθόν από θεσμικές θέσεις στη FIBA ​​Europe.

Η ανακοίνωση της EuroLeague αναφέρει μεταξύ άλλων για τον Μποντιρόγκα πως «θα φέρει τη βαθιά του γνώση και εμπειρία στο νέο του ρόλο και θα επικεντρωθεί στην αύξηση της ποιότητας του ανταγωνισμού για συλλόγους, παίκτες, φιλάθλους, συνεργάτες και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς της Euroleague. Το εκτεταμένο διεθνές δίκτυό του παρέχει τη βάση για μια νέα στρατηγική η οποία επικεντρώνεται στη βελτίωση των θεσμικών σχέσεων της Euroleague εντός της παγκόσμιας κοινότητας του μπάσκετ. Συμπεριλαμβανομένης της EuroLeague Players Association, της EuroLeague Head Coaches Board, της Union of Euroleague Basketball Officials, της FIBA, των εγχώριων πρωταθλημάτων».

Ο ίδιος ο Μποντίρογκα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για την EuroLeague. Τα τελευταία 20 χρόνια είδαμε την κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ της Ευρώπης να καθιερώνεται ως μια δύναμη στον παγκόσμιο αθλητισμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τζόρντι Μπερτομέου την ομάδα του για το όραμα και τη σκληρή δουλειά τους και ανυπομονώ να συνεχίσουμε να χτίζουμε και να επεκτείνουμε τον αντίκτυπο της EuroLeague και του EuroCup».

Αντίστοιχα Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Euroleague Basketball ορίστηκε ο Μαρσάλ Γκλίκμαν, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει και πρόεδρος των Πόρτλαντ Τρέιλμπλεϊζερς στο ΝΒΑ: «Η Euroleague Basketball είναι για μένα σαν οικογένεια», είπε ο Γκλίκμαν και συνέχισε: «Πάντα πίστευα ότι το κορυφαίο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ έχει τεράστιες δυνατότητες, ιδιαίτερα την απήχησή του στις ψηφιακές γενιές. Είμαι ενθουσιασμένος που βοηθάω τους φίλους μας στο γραφείο του πρωταθλήματος και τους καλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη να μεταβούν σε νέα ηγεσία. Είμαι ευγνώμων στον ιδρυτή της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου για τη φιλία και την υποστήριξή του, που με βοήθησε να προσαρμοστώ στις ευρωπαϊκές κουλτούρες. Ανυπομονώ για τις συμβουλές και τη σοφία του στο μέλλον».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.