Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2025

To «Dune: Μέρος 3» γυρίζεται σε φιλμ 65mm

O Nτένι Βιλνέβ προχώρησε σε μια σημαντική αλλαγή προχώρησε σε μια σημαντική αλλαγή για το κλείσιμο της τριλογία του επικού: «Dune».

Το «Dune: Μέρος 3» φέρεται να γυρίζεται σε φιλμ.

Η αποκάλυψη ήρθε από την Kodak μέσω ανάρτησης στο Χ. Έφερε στο φως μια εντυπωσιακή διαφοροποίηση από τις δύο πρώτες ταινίες, οι οποίες είχαν γυριστεί ψηφιακά. Η επιλογή αυτή φαίνεται πως φέρει την υπογραφή του διευθυντή φωτογραφίας και βραβευμένου με Όσκαρ, Λίνους Σαντγκρεν. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της αναλογικής κινηματογράφησης. Στο παρελθόν είχε δηλώσει, ότι το φιλμ προσφέρει «μαγεία και συναισθήματα» που η ψηφιακή τεχνολογία αδυνατεί να αποδώσει.

Η ταινία, με πρωταγωνιστή τον Τίμοθι Σαλαμέ, βασίζεται στο δεύτερο μυθιστόρημα της σειράς βιβλίων του Φρανκ Χέρμπερτ, του 1969.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Ιούλιο στη Βουδαπέστη.

Το «Dune: Μέρος 3» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 18 Δεκεμβρίου 2026.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή