Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022
19
42
24

Στην λίστα με τις 10 ομορφότερες πόλεις του κόσμου η Αθήνα – Ποιά είναι η θέση της

Μοιραστείτε το

Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα φημίζεται για τα όμορφα νησιά της τα οποία εδώ και πολλές δεκαετίες γίνονται πόλος έλξης τουριστών από όλα τα μήκη και πλάτη της γης κερδίζοντας θέσεις ανάμεσα στα ωραιότερα νησιά του κόσμου. Στις πρωτιές της χώρας μας εντάχθηκε και η Αθήνα καθώς το “World of Statistics” την ανάδειξε ανάμεσα στις 10 ομορφότερες του κόσμου.

Συγκεκριμένα, η Αθήνα βρίσκεται στην έκτη θέση, με ποσοστό 77,5% αμέσως μετά τις ιταλικές Βενετία και Ρώμη, τη Βαρκελώνη, την Πράγα και τη Νέα Υόρκη.

Η δεκάδα ολοκληρώνεται με τη Βουδαπέστη, τη Βιέννη, τη Μπορντό και το Μιλάνο.

Και ενώ αυτή η νίκη της Αθήνας μπορεί να φαίνεται αρκετά ασήμαντη αν συγκριθεί με δείκτες οικονομικούς και κοινωνικούς, μπορεί όμως να έχει καθοριστική επίδραση σε σημαντικούς τομείς, όπως ο τουρισμός, και άρα η οικονομία, η εργασία και η καινοτομία.

Ας σημειωθεί πως το Υπουργείο Τουρισμού έχει ξεκινήσει πρόσφατα μια μεγάλη καμπάνια για την προώθηση της Αθήνας ως ιδανικό προορισμό που μπορούν να επιλέξουν οι Ευρωπαίοι για το Σαββατοκύριακο τους. Με κεντρικό μήνυμα «greekend: End your week like a Greek» και υπογραφή το motto της επιτυχημένης κεντρικής καμπάνιας «All you want is Greece», η νέα καμπάνια του Υπουργείου και του ΕΟΤ προβάλλει την όμορφη πλευρά της ζωής στις ελληνικές πόλεις.

Υπό αυτό το πρίσμα, το γεγονός ότι η Αθήνα φιγουράρει και επίσημα σε επίσημες κατατάξεις με τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου δεν μπορεί παρά να συμβάλει προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Τα ρεκόρ σε αφίξεις τουριστών αυτό το καλοκαίρι από κάθε γωνιά του πλανήτη επιβεβαιώνουν πως η Αθήνα είναι στα μάτια πολλών η ομορφότερη πόλη. Εξου και η απόφασή τους να περάσουν την πιο ξένοιαστη περίοδο του χρόνου στη μοναδική αυτή πόλη.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.