- Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Τρικεριώτης, ιδρυτής και ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου Πρωτοπορία.
- Ο Βαγγέλης Τρικεριώτης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το βιβλίο ως μέλος της εκδοτικής ομάδας του Κάλβου.
- Ίδρυσε τις εκδόσεις Γράμματα, Γλάρος και Γνώση, και επέκτεινε την Πρωτοπορία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
Ο ιδρυτής ενός εκ των μεγαλύτερων βιβλιοπωλείων της Αθήνας, την «Πρωτοπορία», ο Βαγγέλης Τρικεριώτης είχε αποφοιτήσει από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1965 και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το βιβλίο στα χρόνια της δικτατορίας ως μέλος της εκδοτικής ομάδας του Κάλβου.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 ίδρυσε τις δικές του εκδόσεις, τα «Γράμματα» και το βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία» στα Εξάρχεια.
Το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία σύντομα επεκτάθηκε στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα αποτελώντας ένα σταθερό σημείο αναφοράς για το αναγνωστικό κοινό που αναζητούσε ποικιλία και καλές τιμές.
Η κηδεία του Βαγγέλη Τρικεριώτη θα γίνει το Σάββατο 23 Μαΐου στις 12:30 στο Πρώτο Νεκροταφείο.
Ήταν επίσης, ο ιδρυτής των εκδόσεων Γλάρος και Γνώση.