Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η Ακρόπολη στο έλεος της κλιματικής αλλαγής

Μοιραστείτε το

Η Ακρόπολη ίσως να διανύει τις πιο δύσκολες μέρες της μακρόχρονης ιστορίας της καθώς «χτυπιέται» ανελέητα από ακραίους καύσωνες και σφοδρές χιονοθύελλες.

Η Ακρόπολη των Αθηνών, που πρόσφατα βραβεύτηκε από το Business Insider ως το ομορφότερο αρχιτεκτονικό κατασκεύασμα στον κόσμο, δοκιμάζεται σκληρά από την κλιματική αλλαγή.

Το βίντεο που δημιούργησε η ομάδα του UpStories, τραβηγμένο από drone, δείχνει το παγκοσμίου φήμης μνημείο αντιμέτωπο με τον παρατεταμένο καύσωνα που «χτύπησε» την πρωτεύουσα το προηγούμενο καλοκαίρι καθώς και την ακραία χιονοθύελλα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς» τον περασμένο χειμώνα. Από σήμερα, η Ακρόπολη θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με μια μακρά περίοδο υψηλών θερμοκρασιών όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Το ευτύχημα είναι πως τόσο οι αρχαιολόγοι που εργάζονται σκληρά για την συντήρηση και αποκατάσταση αυτού του εμβληματικού για ολόκληρο τον πλανήτη μνημείου αλλά και οι ειδικοί επιστήμονες που εργάζονται στο πλευρό τους εμφανίζονται καθησυχαστικοί για την πορεία του στο πέρασμα των χρόνων.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.