Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2025

60α Δημήτρια: Oι Χορευτές του Βορρά παρουσιάζουν τη «Commedia Divina» του Ντάντε Αλιγκέρι

Χορευτές του Βορρά συμμετέχουν στα 60α “Δημήτρια” του Δήμου Θεσσαλονίκης και παρουσιάζουν το εμβληματικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας Commedia Divina του Dante, μία σύγχρονη ανατριχιαστική περιβαλλοντική αλληγορία. Μία συγκλονιστική αποτύπωση της άρρηκτης σχέσης του ανθρώπου με τη φύση. Oι Χορευτές του Βορρά μεταγράφουν σκηνικά το ταξίδι του Δάντη στους 3 μεταιχμιακούς προορισμούς Κόλαση-Καθαρτήριο-Παράδεισος υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής.

Το ταξίδι του ποιητή στα τρία Βασίλεια των νεκρών της καθολικής κοσμοθεωρίας Κόλαση – Καθαρτήριο – Παράδεισος περιλαμβάνει «περιηγητικές» περιγραφές του κόσμου των νεκρών.

Οι σύγχρονες κοινότητες αισθάνονται πλέον τις περιβαλλοντικές πιέσεις και αναζητούν διέξοδο, έτσι όπως και ο ποιητής αναζητά την έξοδο. Μεταβαίνοντας από την υπερθερμασμένη Κόλαση στο Καθαρτήριο όπου η φύση «ομαλοποιείται» καταλήγει στον Παράδεισο, την απόλυτη εναρμόνιση, την επανασύνδεση του ανθρώπου με τη φύση.

Συντελεστές

Χορογραφία-Σκηνοθεσία : Τατιάνα Παπαδοπούλου

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση : Αλέξανδρος Ραΐδης

Δραματουργία-Ελεύθερη Απόδοση  : Κατερίνα Διακουμοπούλου

Σκηνογραφία -Koστούμια :Γιάννης Κατρανίτσας

Βοηθός Χορογράφου & Επιμέλεια Κίνησης: Eυγενία Ψωμιάδου

Video Αrt :Σωτήρης Τσολάκης

Promo Trailer : Γιάννης Αγγελάκης,Παναγιώτης Ασνάις

Σχεδιασμός Φωτισμών : Σαράντος Ζουρντός

Φωτογραφίες :Γιάννης Αγγελάκης, Παναγιώτης Ασνάις

Οργάνωση Παραγωγής :Aρετή Κουτσικοπούλου

Bοηθός παραγωγής :Καλλιφώνη Σαραντάκου

Ερμηνευτές : Απόστολος Κουσίνας ,Ευδοκία,Μιμιλίδη ,Ευγενία Ψωμιάδου

Commedia Divina – Η τραγωδία της φύσης

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2025

Ώρα έναρξης 21:00, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης

Πηγή: ertnews.gr

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή