Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Grammy Awards 2020: Οι νικήτριες και οι νικητές στις βασικές κατηγορίες

Η Μπίλι Άιλις, μόλις στα 18 της χρόνια, με την εικονοκλαστική ποπ της και το σκοτεινό σύμπαν της, αναδείχθηκε απρόσμενα για αρκετούς στη μεγάλη νικήτρια των Γκράμι του 2020, επικρατώντας σε τέσσερις από τις σημαντικότερες κατηγορίες στην 62η τελετή των περίβλεπτων βραβείων της αμερικανικής μουσικής σκηνής.

Η οικογένεια του Μάριου Τόκα τάσσεται απέναντι στην σκληρότητα του Υπουργείου Πολιτισμού

Η οικογένεια του Μάριου Τόκα, σε ανοιχτή επιστολή της τονίζει: "Αντί για άστοχες νουθεσίες προς την οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, το Υπουργείο Πολιτισμού οφείλει να σταματήσει να θέτει προσχώματα στο δίκαιο και νόμιμο αίτημα των δημιουργών να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα πνευματικά τους δικαιώματα".

"Ο μεγάλος μαθητής και ο μικρός δάσκαλος": Το νέο βιβλίο του Γιάννη Αγγελάκα που σατιρίζει τα πάντα

Ένα σατιρικό παιχνίδι με τους πάντες και τα πάντα στήνει ο Γιάννης Αγγελάκας με το νέο του βιβλίο "Ο μεγάλος μαθητής και ο μικρός δάσκαλος" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη με σκίτσα του Γιώργου Κόφτη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο Μέγαρο Μουσικής για την "Όμορφη Πόλη"

Του Σταύρου Ξηντάρα

Πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της παράστασης του Μίκη Θεοδωράκη «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» σε σύνθεση έργου – σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη. 

Πέθανε η σπουδαία Ελληνίδα ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών η σπουδαία ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ.

Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίηση ο υπεύθυνος τη σειρά ξένης λογοτεχνίας των εκδόσεων Καστανιώτη, Γρηγόρης Μπέκος. 

«Mr. Leonard»: Μια παράσταση των Ginger Creepers Theater Band βασισμένη στον L. Cohen

Του Σταύρου Ξηντάρα

"Είναι τέσσερις το πρωί, τέλη Δεκέμβρη. Σου γράφω απλώς για να δω αν είσαι καλύτερα." 
Το  έργο «MR. LEONARD», μια παράσταση των GINGER CREEPERS THEATER BAND βασισμένη σε δέκα τραγούδια του  L. Cohen, παρουσιάζεται στο θέατρο Δεκατέσσερα. 

Subscribe to ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ