Σε… νομική αντεπίθεση περνά η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά του Γιώργου Φλωρίδη, προαναγγέλοντας την κατάθεση μήνυσης και αγωγής σε βάρος του υπουργού Δικαιοσύνης, κατηγορώντας τον για ψευδείς και προσβλητικές αναφορές σχετικά με την υπεράσπισή της στον λεγόμενο «βιαστή με την τυρόπιτα».
Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μίλησε για «συκοφαντικές βρωμιές» που «εκστόμισε» ο υπουργός Δικαιοσύνης, προειδοποιώντας, παράλληλα τον παριστάμενο υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιάννη Μπούγα, ότι αν αναπαράγει τα λεγόμενα του πολιτικού του προϊσταμένου, θα κινηθεί νομικά και εναντίον του. «Με απειλήσατε με αγωγή και μήνυση για τον τρόπο με τον οποίο θα σας απαντήσω. Τόσα χρόνια δεν έχω αντιπαρατεθεί ποτέ επί προσωπικού με βουλευτή» ήταν η απάντηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης.
Ο αρμόδιος υφυπουργός απάντησε και όσα κατήγγειλε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας με φόντο τα όσα έχουν αποκαλυφθεί μέσα από τους διαλόγους της δικογραφίας για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ περί εμπλοκής Φλωρίδη σε «απόπειρες εξουδετέρωσης» της Ευρωπαίας Εισαγγελέως.
«Τα περί δήθεν εξουδετέρωσης της εντεταλμένης Ευρωπαίας Εισαγγελέως δεν μπορεί να είναι σοβαρά, είναι παντελώς αβάσιμα, δεν θα μπορούσε να είχε υπάρξει οποιαδήποτε προσπάθεια καθαίρεσής της», δήλωσε ο Γιάννης Μπούγας, εξηγώντας, παράλληλα, ότι ο ευρωπαίος εισαγγελέας δεν διορίζεται από μέλη του υπουργικού συμβουλίου ούτε μπορεί να αποσυρθεί από υπουργό. «Όλα αυτά τα περί εξουδετέρωσης μπορεί να ήταν στο μυαλό ή τη φαντασία κάποιων που είχαν ένα διάλογο, αλλά δεν μπορούν να γίνουν», σημείωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης.
Κόντρα Κέλλα – Κόκκαλη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Πριν την κόντρα που σημειώθηκε στην επίκαιρη ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιάννη Μπούγα είχε προηγηθεί η αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστου Κέλλα, και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, με φόντο – και πάλι – τις αποκαλύψεις στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
«Δεν περίμενα να σας δω εδώ μετά από αυτές τις αποκαλύψεις κύριε Κέλλα. Περίμενα να παραιτηθείτε. Ο Λάκης Βασιλειάδης ο βουλευτής σας είπε σε συνέντευξή πως είναι θέμα ηθικής τάξης και εσείς γελάτε; Ως νέο Μαυρογιαλούρο θα σας θυμούνται» σημείωσε με «καυστικό» τρόπο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Με εντυπωσιάζετε. Ασχοληθείτε με τα προβλήματα στο κόμμα σας, αντί να σκέφτεστε ποιοι θα είναι στην κυβέρνηση. Έχουμε ισχυρή κυβέρνηση και ισχυρό πρωθυπουργό, εκείνος λαμβάνει τις αποφάσεις. Ο λαϊκισμός δεν έχει όριο στον ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Λαϊκιστής εγώ; Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου σας, ο κ. Στρατάκος είπε ότι εσείς δεν ζείτε χωρίς ρουσφέτια. Τα κάνατε τα ρουσφέτια ή σας κακολογούν; Δεν ντρέπεστε να μας λέτε λαϊκιστές και να πετάτε την μπάλα στην εξέδρα; Τα κάνετε τα ρουσφέτια ή όχι; Ο Στρατάκος τα είπε, όχι εμείς» ήταν η ανταπάντηση του Βασίλη Κόκκαλη με τον Χρήστο Κέλλα να σχολιάζει προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως «πείτε πρώτα για τα δικά σας. Το τι λένε οι τρίτοι…. Κοιτάξτε τα προσωπικά σας».