Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Βουλή: Υπερψηφίστηκαν «panic button» και «Ειδικό Ποινικό Μητρώο» για εγκλήματα κατά ανηλίκων

Μοιραστείτε το

Με ευρύτατη πλειοψηφία «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση που προβλέπει τη δημιουργία ενός Ειδικού Ποινικού Μητρώου για δράστες ειδεχθών εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων.

Το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης στήριξαν όλα τα κόμματα, εκτός από το ΜέΡΑ25 που ψήφισε «παρών».

«Δεν μπορεί παρά να στεκόμαστε όλοι στην ίδια πλευρά σε σχέση με την προστασία ανηλίκων», επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Με τη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «πέρασε» και η τροπολογία που προβλέπει την πιλοτική εφαρμογή του λεγόμενου «panic button». «Παρών» ψήφισαν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισε το ΜέΡΑ25.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο που αφορά στην καθολική απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών και την αναδιάρθρωση της ΕΥΠ.

Ο κ. Τσιάρας επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον να απαντήσει γιατί όταν ήταν στην προηγούμενη κυβέρνηση υποβίβασε τον έλεγχο για την άρση απορρήτου σε έναν εισαγγελέα αντί για δύο και γιατί δεν έχει απαντήσει για ποιους λόγους μετέτρεψε σε πλημμέλημα την παράνομη παρακολούθηση με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

«Έρχονται κάποιοι να κοινήσουν το δάχτυλο, ως τιμητές, ενώ οι ίδιοι είχαν φέρει αυτή την πραγματικότητα. Μια μερα πριν κλείσει η Βουλή, με αδικαιολογητη σπουδή, ψηφίστηκε ο ΠΚ που δημιούργησε πλείστα προβλήματα. Γιατί; Όταν μας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα δεχτώ να γίνει κριτής της οποιαδήποτε πρωτοβουλίας», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.